Bildkälla: istockphoto

Amerikanska bitcoin-minern Core Scientific ansöker om konkurs

Bitcoin Kryptovaluta Blockkedja

Core Scientific ansöker om konkurs i Texas på grund av fallande intäkter och BTC-priser.

Bara dagar efter att en borgenär erbjöd sig att hjälpa Core Scientific att undvika eventuell konkurs, har rapporter dykt upp som bekräftar Bitcoin minerns öde. Core Scientific ansöker enligt uppgift om kapitel 11 konkursskydd i Texas på grund av fallande intäkter och låga BTC-priser.

Den 14 december erbjöd den finansiella tjänsteplattformen B. Riley att förse Core Scientific med 72 miljoner dollar i icke-kontantfinansiering – 40 miljoner dollar utan oförutsedda utgifter och 32 miljoner dollar med villkor – för att behålla värdet för intressenterna. Beslutet togs efter att Cores värdering sjönk från 4,3 miljarder dollar i juli 2021 till 78 miljoner dollar vid tidpunkten för rapporteringen.

Relaterade artiklar

FTX Nya VD: Det Kan Vara Möjligt Att Undvika Konkurs

FTX Börsens nya VD John J. Ray III säger nu i en intervju att bolaget kanske går att rädda från konkurs. Man ansökta ju om konkursskydd i november… så det var hela tiden målet.

Kryptolångivaren Genesis ansöker om konkurs

Kryptolångivaren Genesis Global har blivit det senaste företaget att kasta in handduken efter kollapsen av FTX, och ansökte om Kapitel 11-konkursskydd i New York.

SBF undertecknar utlämningspapper, återvänder till USA för åtal

FTX-grundaren har enligt uppgift skrivit under, vilket för honom ett steg närmare att återvända till amerikansk mark.

BlockFi lämnar in en motion för att returnera frusen krypto till plånboksanvändare

Kryptolångivaren BlockFi har bett en amerikansk konkursdomstol om möjligheten att återlämna krypto som finns i BlockFi-plånböckerna till användarna.

Amber Group samlar in 300 miljoner dollar för att återhämta sig från FTX härvan

Den nya finansieringen från Fenbushi syftar till att hjälpa Amber att ta itu med några av de "betydande neddragningarna" som en efterdyning av FTX konkursen.

Kryptolåneplattformen Genesis har ännu ingen lösning för uttagsstopp

Genesis sa att det kommer att ta ytterligare veckor att skapa en återhämtningsväg för sin utlåningsverksamhet. Kryptolåneplattformen Genesis har informerat sina kunder om att dess uttagsstopp sannolikt kommer att pågå "ytterligare veckor" mitt i ansträngningarna att avvärja en potentiell konkursansökan.