Bildkälla: istockphoto

Antalet utvecklare ökade under kryptovintern: Electric Capital-rapport

Kryptovaluta Ethereum Blockkedja

Ethereum fortsätter att vara den dominerande blockkedjan för utvecklaraktivitet, men några andra kedjor fortsatte att ta mark.

Uppfattningen att björnmarknader är bra för byggare verkar vara sann med det totala antalet månatliga aktiva Web3-utvecklare som har ökat med 5,4 % till mer än 23 300 under de senaste 12 månaderna trots en nästan 70 % nedgång i kryptopriserna.

Enligt en rapport från Electric Capital den 16 januari ökade "heltids"-utvecklare – kategoriserade som de som bidrar till 76 % av Github-åtagandena – också 15,2 % till över 7 000, medan ”engångsbyggare” sjönk 6,2 % till över 3 500 under samma tidsperiod mellan december 2021 och december 2022

Trots att kryptomarknadsvärdet började sin långa nedgång från sin all-time high (ATH) på 2,9 biljoner dollar i november 2021, började den månatliga utvecklaraktiviteten att falla först i juni 2022 efter att måttet nådde sin rekordhöga nivå på nästan 26 500.

Denna nedgång tillskrevs delvis nedgången i utvecklaraktiviteten i Terra-ekosystemet efter dess katastrofala kollaps i maj 2022.

Relaterade artiklar

Huobi och Kucoin Samarbetar Med Ryska Sanktionerade Banker

De stora kryptobörserna Huobi och Kucoin har misslyckats med att förhindra sanktionerade ryska banker och handlare från att göra transaktioner, enligt en blockchain-kriminalteknisk rapport. Minst dessa två etablerade kryptobörser fortsätter att tillåta ryssar att använda sina bankkort i peer-to-peer-affärer, visar analysen. Det visar också på ett ökat ryskt intresse för tether. Även Binance nämns i rapporten.

Bitcoin-priser och Ethereum-förutsägelse: BTC Bulls siktar på ytterligare ett rally när BTC konsoliderar nära $22 750

Den 23 januari konsoliderades de ledande kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum i snäva intervall då investerare verkade vänta på en solid grundläggande anledning för att utlösa ett breakout.

NFT-försäljningen landade 101 miljoner 2022: DappRadar-rapport

En färsk rapport från DappRadar avslöjade att NFT och spelcentrerade decentraliserade applikationer under det senaste året konkurrerade med DeFi DApps på många stora blockkedjor.

Dogecoin Foundation tillkännager ny fond för kärnutvecklare

Dogecoin Foundation tilldelade 5 miljoner DOGE, vilket är cirka 360 000 $ i skrivande stund, till utvecklingen av ekosystemet.

Bitcoin kärnutvecklare hackad, belyser riskerna med självförvaring

En Twitter-användare påpekade att om en topp Bitcoin-utvecklare inte kan hålla sin plånbok säker, så är massadoption en dröm.

Twitter lägger till BTC- och ETH-prisindex till sökfunktionen

Twitter sökningar efter "$Bitcoin", "Bitcoin-pris" och "BTC-pris" drar upp ett prisdiagram, med motsvarande sökningar som också fungerar för Ethereum.