Bildkälla: Twitter

Aptos priset fördubblas på två veckor bland starkt NFT-intresse

NFT Kryptovaluta Altcoins

NFT-marknaderna på Aptos ser tillväxt bland Crypto Twitter-communityanvändare.

Vilken björnmarknad?

Layer 1 blockchain Aptos APT-tokens har ökat med 250 % på bara 14 dagar även när den bredare kryptomarknaden brottas med konkurser, stämningar och en nedgång i det övergripande sentimentet.

Tokens har ett börsvärde på över 2,3 miljarder dollar på måndag, vilket gör Aptos till det 30:e mest värderade nätverket baserat på aktuellt utbud av token, och har en helt utspädd värdering på 14 miljarder dollar baserat på deras totala utbud.

Priserna handlades runt14 USD på måndagen, upp från förra veckans 7 USD och över 300 % från novembers lägsta 3 USD enligt CoinDesk-data. Uppgången leddes främst av spottokens, medans APT-terminsmarknaderna förblev relativt dämpade.

Relaterade artiklar

"Presterar som förväntat" - Aptos Labs försvarar kritik redan dag 1

Aptos blockchain hävdar att de hanterar mer än tre gånger så många transaktioner per sekund än Solana, men första dagen av lanseringen gjorde nätverket ett mycket lägre belopp i transaktioner.

Vi har undersökt E-krona - Läs allt om E-krona nedan

Vi har länge följt utvecklingen av CBDC´s (Central Bank Digital Currency) som fler och fler länder tittar på och till viss del adapterar. Men vad är det? Vad är bakgrunden? Hur kommer det påverka den svenska kronan? Riksbanken undersöker om det är möjligt att ge ut ett digitalt komplement till kontanter, en så kallad e-krona. Precis som kontanterna skulle e-kronan ges ut av Riksbanken och vara tillgänglig för alla. Det finns ännu inget beslut om att ge ut e-kronor.

Globala riskaptiten ökar – bitcoinpriset rusar förbi 20 000 dollar

Efter en lite trevande start under måndagen tog bitcoinpriset fart uppåt under tisdagen.

Institutionell aptit fortsätter att växa mitt i björnmarknaden — BitMEX VD

Den institutionella aptiten för Ethereum kommer att växa nu när nätverket är ESG-kompatibelt, enligt BitMEX-chefen.

Crypto Fear and Greed Index

Crypto Fear and Greed Index som visar vilken sinnesstämning marknaden är i, ligger just nu på 11 - Extreme Fear. Historiskt sett så brukar detta vara en bra indikator på köp när indexet är så pass lågt och rädslan i marknaden är extrem. Men med rådande världsläge, osäkerhet och låga riskaptit i världens marknader så kan denna rädsla bli långdragen.

Brock Pierce: global finansiell osäkerhet kan pressa BTC till $200k

Bitcoin Foundation-ordföranden föreslår att inflation och omättlig aptit hos regeringar att producera fiat-pengar kan hjälpa Bitcoin att ta sig över den efterlängtade nivån på $100 000 och öka med 300% eller mer för att överträda den sexsiffriga barriären 2022.