Bildkälla: Unsplash

Bank of Canada betonar behovet av reglering av stablecoin när lagstiftningen läggs fram

Finans Kryptovaluta Altcoins

En anteckning från centralbanksforskare säger att reglering är nyckeln till att skörda frukterna av fiat-refererade kryptotillgångar efter att det kanadensiska parlamentet inte har övervägt lagstiftning.

Anställda vid Bank of Canada släppte en analytisk notis om fiat-refererade kryptotillgångar, även kända som stablecoins, den 19 december. Förutom en genomgång av mekanismer för att skapa och distribuera stablecoins och en lista över de potentiella risker och fördelar de innebär, noten uttryckte författarnas stöd för ytterligare reglering av kryptotillgången.

Den globala marknaden för fiat-refererade kryptotillgångar ökade 30-faldigt mellan början av 2020 och mitten av 2022 och nådde 161 miljarder dollar i amerikanska dollar. De används främst på kryptohandelsplattformar, konstaterar noten, men de har potential för en mängd olika andra användningsområden, särskilt i kombination med smarta kontrakt.

Relaterade artiklar

IMF föredrar att reglera krypto än att förbjuda det direkt

Vid sidan av G20-mötet i Indien sa IMFs verkställande direktör Kristalina Georgieva att byrån skulle föredra att reglera krypto än ett direkt förbud.

DAVOS 2023: Global Panel Av Banker Kräver Mer Regleringar Av Krypto

WEF Global Banking Panel söker mer kryptoreglering. En grupp globala banker med World Economic Forum (WEF) som värd samlades om behovet av global kryptoreglering, inklusive stablecoins och ouppbackade kryptotillgångar.

Ny Lag För Rysslands Digitala Rubel Inlämnade Till Duman

En grupp ryska lagstiftare, ledda av ordföranden för finansmarknadskommittén Anatoly Aksakov, har lämnat in förslag till lagstiftning om den digitala rubeln, centralbankens digitala valuta (CBDC) som präglas av Rysslands monetära myndighet. Dokumentet föreslår lagändringar som är avsedda att skapa förutsättningar för dess införande.

Brasiliens president undertecknar kryptolagstiftning

Lagen inkluderar många digitala valutor under definitionen av lagliga betalningsmetoder i Brasilien och etablerande av ett licenssystem för tjänsteleverantörer av virtuella tillgångar.

Kazakstan skärper regleringen för miners, ser ut att utveckla en bredare kryptoindustri

Kazakstan, ett av världens största bitcoin-gruvnav, arbetar med ny lagstiftning för branschen.

Finansinspektionen ser behov av skärpt kryptoreglering

"Kryptotillgångar är överlag oreglerade i Sverige i dag, och det finns behov av ytterligare reglering", skriver Per Nordkvist, biträdande...