Bank of England öppnar ansökningar om "proof of concept" CBDC-plånbok

Finans Kryptovaluta

Banken kräver att plånboken utför grundläggande funktioner som transaktionsvärde och begär betalningar och sätter sin budget på nästan $255 000.

Bank of England (BOE) söker ett "proof of concept" för en plånbok som kommer att kunna hålla en centralbanks digital valuta (CBDC).

Den 9 december lade BOE ut en begäran om ansökningar på den brittiska regeringens Digital Marketplace, en tjänst där statliga organisationer kan be om arbete för digitala projekt.

Relaterade artiklar

Alameda-plånboken under likvidatorns kontroll ådrog sig $11,5 miljoner i förluster: Arkham

Enligt kryptoanalysföretaget Arkham kunde minst 4 miljoner dollar av dessa förluster förebyggas.

Tanzania "försiktig" med CBDC-adoption efter inledande forskning

Bank of Tanzania väntar på slutsatsen av sin undersökning om CBDC innan de fattar ett slutgiltigt beslut om antagande.

Ny Lag För Rysslands Digitala Rubel Inlämnade Till Duman

En grupp ryska lagstiftare, ledda av ordföranden för finansmarknadskommittén Anatoly Aksakov, har lämnat in förslag till lagstiftning om den digitala rubeln, centralbankens digitala valuta (CBDC) som präglas av Rysslands monetära myndighet. Dokumentet föreslår lagändringar som är avsedda att skapa förutsättningar för dess införande.

Bitcoin kärnutvecklare hackad, belyser riskerna med självförvaring

En Twitter-användare påpekade att om en topp Bitcoin-utvecklare inte kan hålla sin plånbok säker, så är massadoption en dröm.

BlockFi lämnar in en motion för att returnera frusen krypto till plånboksanvändare

Kryptolångivaren BlockFi har bett en amerikansk konkursdomstol om möjligheten att återlämna krypto som finns i BlockFi-plånböckerna till användarna.

Visa planerar för att du ska kunna betala räkningar automatiskt med din kryptoplånbok

Automatiska betalningar för räkningar är vanliga i den traditionella bankvärlden och Visa har föreslagit ett sätt att efterlikna tjänsten med blockchain-teknik.