Bildkälla: centralbanking.com

Bank of Russia vill förbjuda miners från att sälja krypto till ryssar

Bitcoin Kryptovaluta

Den ryska centralbanken stödjer idén om att legalisera krypto-mining-verksamheten, men bara om miners säljer sina mynt till icke-invånare i Ryssland.

Den ryska centralbanken fortsätter att upprätthålla en extremt negativ inställning till kryptovalutor och föreslår att lokala miners ska förbjudas att sälja mynt till lokalbefolkningen.

Bank of Russia har stött idén om att legalisera mining av kryptovaluta i Ryssland som en del av ett lagförslag som presenterades i mitten av november 2022.

Den ryska centralbanken vill dock tillåta miners att sälja sin krypto endast på utländska börser och till icke-invånare i Ryssland, rapporterade den lokala nyhetsbyrån Interfax den 7 december.

"Vi tror att kryptovaluta som erhålls som ett resultat av mining kan säljas uteslutande med hjälp av utländsk infrastruktur och endast till icke-invånare," sade Bank of Russias presskontor och tillade:

Relaterade artiklar

Antalet utvecklare ökade under kryptovintern: Electric Capital-rapport

Ethereum fortsätter att vara den dominerande blockkedjan för utvecklaraktivitet, men några andra kedjor fortsatte att ta mark.

Tanzania "försiktig" med CBDC-adoption efter inledande forskning

Bank of Tanzania väntar på slutsatsen av sin undersökning om CBDC innan de fattar ett slutgiltigt beslut om antagande.

Ny Lag För Rysslands Digitala Rubel Inlämnade Till Duman

En grupp ryska lagstiftare, ledda av ordföranden för finansmarknadskommittén Anatoly Aksakov, har lämnat in förslag till lagstiftning om den digitala rubeln, centralbankens digitala valuta (CBDC) som präglas av Rysslands monetära myndighet. Dokumentet föreslår lagändringar som är avsedda att skapa förutsättningar för dess införande.

Konsumenter är nyfikna på krypto — En av fem äger digital valuta: Accenture

En årsslutsrapport från Accenture visade att trots att traditionella betalningsmetoder dominerar många marknader är konsumenter nyfikna på krypto.

Amerikanska bitcoin-minern Core Scientific ansöker om konkurs

Core Scientific ansöker om konkurs i Texas på grund av fallande intäkter och BTC-priser.

Kazakstan skärper regleringen för miners, ser ut att utveckla en bredare kryptoindustri

Kazakstan, ett av världens största bitcoin-gruvnav, arbetar med ny lagstiftning för branschen.