Bildkälla: Flickr

Belgien säger att BTC, ETH och andra decentraliserade coins inte är värdepapper

Bitcoin Kryptovaluta Ethereum

Belgiens syn på vilka villkor som måste uppfyllas för att en kryptotillgång ska klassas som ett värdepapper står i motsats till åsikterna från U.S. Securities Exchange Commissions ordförande Gary Gensler.

Belgiens finansiella tillsynsorgan har bekräftat sin ståndpunkt att Bitcoin och andra kryptovalutor som är utgivna enbart med datorkod utgör inte värdepapper.

Förklaringen kom från Belgiens Financial Services and Markets Authority (FSMA) i en rapport den 22 november, vars utkast öppnades för kommentarer i juli 2022.

Förtydligandet kommer efter ett ökat krav på svar på hur Belgiens befintliga finansiella lagar och regler gäller för digitala tillgångar, enligt FSMA.

Även om det inte är juridiskt bindande enligt Belgien eller EU-lagstiftningen, uppgav FSMA att enligt dess "stegvisa plan" skulle kryptovalutor klassas som ett värdepapper om det utfärdades av en individ eller enhet".

Relaterade artiklar

Huobi och Kucoin Samarbetar Med Ryska Sanktionerade Banker

De stora kryptobörserna Huobi och Kucoin har misslyckats med att förhindra sanktionerade ryska banker och handlare från att göra transaktioner, enligt en blockchain-kriminalteknisk rapport. Minst dessa två etablerade kryptobörser fortsätter att tillåta ryssar att använda sina bankkort i peer-to-peer-affärer, visar analysen. Det visar också på ett ökat ryskt intresse för tether. Även Binance nämns i rapporten.

Bitcoin-priser och Ethereum-förutsägelse: BTC Bulls siktar på ytterligare ett rally när BTC konsoliderar nära $22 750

Den 23 januari konsoliderades de ledande kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum i snäva intervall då investerare verkade vänta på en solid grundläggande anledning för att utlösa ett breakout.

NFT-försäljningen landade 101 miljoner 2022: DappRadar-rapport

En färsk rapport från DappRadar avslöjade att NFT och spelcentrerade decentraliserade applikationer under det senaste året konkurrerade med DeFi DApps på många stora blockkedjor.

Antalet utvecklare ökade under kryptovintern: Electric Capital-rapport

Ethereum fortsätter att vara den dominerande blockkedjan för utvecklaraktivitet, men några andra kedjor fortsatte att ta mark.

BTC bildar botten som liknar 2018 med en viktig skillnad: Bloomberg-analytiker

Bloomberg-analytikern sa att Bitcoin bildar en botten som liknar hur det såg ut före 2019 års bull run men med en stor skillnad på marknaderna.

Bitcoin kliver ur "Fear" för första gången på nio månader

Bitcoin Fear and Greed Index nådde ett indexpoäng på 52 under helgen, vilket markerar första gången det når neutrala territorium på tre kvartal.