Bildkälla: Pixabay / MichaelWuensch

Bitcoin kärnutvecklare hackad, belyser riskerna med självförvaring

Bitcoin Kryptovaluta

En Twitter-användare påpekade att om en topp Bitcoin-utvecklare inte kan hålla sin plånbok säker, så är massadoption en dröm.

Med en av Bitcoins ursprungliga kärnutvecklare som hävdar att hans saldo tömdes av en hackare, är kryptogemenskapen rådvill över hur "normala människor" kan lyckas med att säkra sin egen krypto.

I en tråd hävdade Luke Dashjr att några påstådda angripare på något sätt hade fått åtkomst till hans nyckel som kommer från ett krypteringsprogram som skapar kryptografisk autentisering.

Medlemmar av kryptogemenskapen uttryckte sin oro över hur en Bitcoin-kärnutvecklare som är känd för att vara säkerhetsmedveten kunde bli hackad. Vissa tror att detta gör det svårt för normala människor att adoptera eller säkra sina Bitcoin.

Relaterade artiklar

Bitcoin-priser och Ethereum-förutsägelse: BTC Bulls siktar på ytterligare ett rally när BTC konsoliderar nära $22 750

Den 23 januari konsoliderades de ledande kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum i snäva intervall då investerare verkade vänta på en solid grundläggande anledning för att utlösa ett breakout.

FTX rapporterar 594 miljoner dollar i hackad krypto, Sam Bankman-Fried säger att FTX US är solvent

FTX tidigare vd Sam Bankman-Fried säger att vissa påståenden från företaget är "extremt missvisande".

BTC bildar botten som liknar 2018 med en viktig skillnad: Bloomberg-analytiker

Bloomberg-analytikern sa att Bitcoin bildar en botten som liknar hur det såg ut före 2019 års bull run men med en stor skillnad på marknaderna.

Bitcoin kliver ur "Fear" för första gången på nio månader

Bitcoin Fear and Greed Index nådde ett indexpoäng på 52 under helgen, vilket markerar första gången det når neutrala territorium på tre kvartal.

Dogecoin Foundation tillkännager ny fond för kärnutvecklare

Dogecoin Foundation tilldelade 5 miljoner DOGE, vilket är cirka 360 000 $ i skrivande stund, till utvecklingen av ekosystemet.

Btcswe-medarbetare släpper bok

Btcswe News skrev nyligen om hur ett team bestående av ett antal bitcoinentusiaster översatt .