Bildkälla: Pexels / Crypto Crow

Bitcoin kliver ur "Fear" för första gången på nio månader

Bitcoin Kryptovaluta

Bitcoin Fear and Greed Index nådde ett indexpoäng på 52 under helgen, vilket markerar första gången det når neutrala territorium på tre kvartal.

Det mycket refererade Bitcoin Fear and Greed Index flyttade in i neutralt territorium under helgen efter flera månaders rädsla.

Den 15 januari nådde index en neutral nivå på 52, den högsta sedan den 5 april. Efter rörelsen markerar det en ökning på 24% för BTC under de senaste sju dagarna.

Marknadens sentimentspårare nådde ett flerårigt lägsta på 9 i juni 2022. Sedan dess har det svävat mellan 20 och 30 i kategorin "Extreme Fear". Dessutom registrerade den sin längsta strimma av extrem rädsla någonsin i mitten av 2022, som rapporterats av Cointelegraph.

Rädsla och girighetsindexet använder "rörelser och känslor från olika källor" inklusive aktuell volatilitet, marknadsmomentum och volym, sociala medier och Google Trends-data, bland annat.

Relaterade artiklar

Bitcoin-priser och Ethereum-förutsägelse: BTC Bulls siktar på ytterligare ett rally när BTC konsoliderar nära $22 750

Den 23 januari konsoliderades de ledande kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum i snäva intervall då investerare verkade vänta på en solid grundläggande anledning för att utlösa ett breakout.

BTC bildar botten som liknar 2018 med en viktig skillnad: Bloomberg-analytiker

Bloomberg-analytikern sa att Bitcoin bildar en botten som liknar hur det såg ut före 2019 års bull run men med en stor skillnad på marknaderna.

Twitters kryptoprisindexfunktion utökas till 30 tokens och fler är på väg

Twitter utökade i tystnad sin nya kryptoprissökningsfunktion med ytterligare 30 kryptovalutor som lades till tjänsten.

Bitcoin kärnutvecklare hackad, belyser riskerna med självförvaring

En Twitter-användare påpekade att om en topp Bitcoin-utvecklare inte kan hålla sin plånbok säker, så är massadoption en dröm.

Btcswe-medarbetare släpper bok

Btcswe News skrev nyligen om hur ett team bestående av ett antal bitcoinentusiaster översatt .

Twitter lägger till BTC- och ETH-prisindex till sökfunktionen

Twitter sökningar efter "$Bitcoin", "Bitcoin-pris" och "BTC-pris" drar upp ett prisdiagram, med motsvarande sökningar som också fungerar för Ethereum.