Bildkälla: istockphoto

Brasiliens president undertecknar kryptolagstiftning

Finans Kryptovaluta

Lagen inkluderar många digitala valutor under definitionen av lagliga betalningsmetoder i Brasilien och etablerande av ett licenssystem för tjänsteleverantörer av virtuella tillgångar.

Jair Bolsonaro, Brasiliens president som kommer att lämna sitt uppdrag den 31 december, har undertecknat ett lagförslag som syftar till att legalisera användningen av krypto som betalningsmetod inom landet.

I en publikation den 22 december av den officiella tidningen för Brasiliens federala regering sa Bolsonaros kontor att presidenten hade undertecknat lagförslag 14.478 i lag efter godkännande från landets deputeradekammare. Det lagstiftande organet skickade förslaget till presidenten den 29 november som det sista steget i att erkänna kryptobetalningar.

Relaterade artiklar

Konsumenter är nyfikna på krypto — En av fem äger digital valuta: Accenture

En årsslutsrapport från Accenture visade att trots att traditionella betalningsmetoder dominerar många marknader är konsumenter nyfikna på krypto.

Sydafrika Gör Tillägg i Kryptolagstiftningen

Den sydafrikanska regeringen meddelade nyligen att personer som driver kryptorelaterade företag kommer att läggas till listan över ansvariga institutioner när det gäller regleringsområdet. Enligt ett tillkännagivande från regeringen den 29 november följer tillägget av kryptoföretag till denna lista en ändring av scheman 1, 2 och 3 i lagen om Financial Intelligence Center, 2001. Ändringarna av lagen, som träder i kraft den 1 december. 19, gjordes av Sydafrikas finansminister Enoch Godongwana.

EmpiresX "headtrader" får fyra års fängelse över $100 miljoner krypto "Ponzi"

Två andra medarbetare som hjälpte till att driva den USA-baserade bedrägliga kryptoplattformen EmpiresX lämnade landet tidigt i år och tros vara i Brasilien.

Brasilien stiftar lag för att legalisera krypto som betalningsmetod

Lagen godkändes av Brasiliens deputeradekammare men kräver fortfarande godkännande från den verkställande makten för att antas.

Fintech-chefen om EU:s kommande kryptolagstiftning: "Väldigt positivt"

Det senaste avsnittet av Bitcoinpodden gästas av Louise Grabo, generalsekreterare för branschorganisationen Swedish Fintech Association.

Programmerare tillbringar 69 nätter i Bitcoin Cash City med endast BCH: Här är hur det gick

Silverblood säger att använda Bitcoin Cash som betalningsmetod "är logiskt" eftersom det är en del av hans inkomst och "det är mindre ansträngning än några av de andra betalningsformerna jag använder."