Bildkälla: Unsplash / Art Rachen

Crypto inte längre i topp 10 mest citerade potentiella risker: USA:s centralbanksrapport

Kryptovaluta

USA-Kinas spänningar, Ryssland-Ukraina-kriget, högre energipriser, stigande inflation, COVID-19-pandemin och cyberattacker kom ut som några av de mest pressande finansiella riskproblemen.

Medan förespråkare för traditionell finans fortfarande är angelägna om att avfärda Bitcoin och kryptoekosystemet som finansiella risker, en undersökning gjord av Federal Reserve Bank of New York – en av USA:s 12 federala reservbanker – avslöjade 11 faktorer som överskuggar krypto vad gäller risk 2022.

Geopolitiska spänningar, utländska avyttringar, covid-19 och höga energipriser visade sig vara några av de mest citerade potentiella riskerna för den amerikanska ekonomin, enligt en centralbanksundersökning publicerad av Federal Reserve System.

Relaterade artiklar

Bitcoin-feber i Miami: Världens största bitcoin-konferens sparkar igång i veckan

Denna vecka blir Miami värd för den största Bitcoin-konferensen någonsin, där tusentals entusiaster, investerare, och innovatörer från hela...

Bitcoin-plånboksadresser med minst 1 bitcoin når över en miljon

Bitcoin-plånboksadresser som innehåller 1 hel bitcoin eller mer har överstigit en miljon. Enligt data från Glassnode nåddes denna milstolpe...

Kanadensisk Polis Lanserar Kryptobrotts Enhet

Polismyndigheten i den kanadensiska staden Calgary lanserar ett Cryptocurrency Investigations Center i samarbete med blockchain-analysföretaget Chainalysis för att hjälpa till att bekämpa kryptokriminalitet. Centret ”kommer att göra det möjligt för brottsbekämpande myndigheter att ta itu med brott som äger rum med hjälp av blockchain-teknik,” beskrev Chainalysis.

Lightning Network blir mer tillgängligt

Btcswe News har tidigare rapporterar om Jack Mallers och hans företag Strike som via Bitcoins Lightningnätverk knyter samman köpare och säljare via betalningskanaler utan betrodda tredjeparter såsom banker.

Bank of England förbereder sig för en större roll av tokenisering inom finans

BoEs vice guvernör Sir Jon Cunliffe tittade på stablecoins, CBDC och andra former av tokenisering som tar fäste i den moderna ekonomin i ett tal om finansiell innovation.