Bildkälla: Unsplash / Joey Csunyo

Ett kryphål gjorde det möjligt för FTX att säkra sin licens i Australien utan fullständiga kontroller: ASIC:s Longo

Finans Kryptovaluta

ASIC:s Joseph Longo pekade på ett kryphål som gjorde det möjligt för FTX att förvärva en Australian Financial Services License under sin övervakning.

Joseph Longo, ordförande för Australian Securities and Investments Commission (ASIC) kräver att ett kryphål ska stängas som gjorde det möjligt för FTX att förvärva en Australian Financial Services License (AFSL) i landet utan alla kontroller.

Enligt en rapport från Australian Financial Review den 5 december gjorde Longo kommentarerna när han talade vid en gemensam parlamentskommitté för företag och finansiella tjänster på måndag lokal tid.


Relaterade artiklar

FTX Nya VD: Det Kan Vara Möjligt Att Undvika Konkurs

FTX Börsens nya VD John J. Ray III säger nu i en intervju att bolaget kanske går att rädda från konkurs. Man ansökta ju om konkursskydd i november… så det var hela tiden målet.

Kryptolångivaren Genesis ansöker om konkurs

Kryptolångivaren Genesis Global har blivit det senaste företaget att kasta in handduken efter kollapsen av FTX, och ansökte om Kapitel 11-konkursskydd i New York.

FTX rapporterar 594 miljoner dollar i hackad krypto, Sam Bankman-Fried säger att FTX US är solvent

FTX tidigare vd Sam Bankman-Fried säger att vissa påståenden från företaget är "extremt missvisande".

Sam Bankman-Frieds Alameda Research-problem föregår FTX

SBF hade hävdat att FTX och Alamedas verksamhet var oberoende, men den senaste rättegången har avslöjat att båda företagen arbetade i gissningar från dag ett.

Var "mycket försiktig" med crypto proof-of-reserve revisioner: SEC-tjänsteman

SEC:s tillförordnade revisionschef Paul Munter sa att investerare inte borde ha för mycket förtroende för ett företag som visar upp en proof-of-reserve revision.