Bildkälla: Unsplash / Christian Lue

EU kommer begära att kryptoföretag rapporterar användarnas innehav för skatteändamål

Finans Kryptovaluta

Europeiska unionen arbetar mycket hårt för att hålla kryptovalutamarknaden under kontroll. Den här gången planerar den överstatliga organisationen att tvinga kryptoföretag att rapportera användarnas kryptoinnehav till skattemyndigheterna. Detta är en av de senaste åtgärderna som EU försöker genomföra för att reglera denna snabbväxande industri.

EU-medborgare på kryptoplattformar online (inklusive börser) kan snart få sina innehav rapporterade till skattemyndigheterna. Detta enligt ett förslag till direktiv om administrativt samarbete. Lagförslaget delades med CoinDesk och det täcker flera typer av tillgångar inklusive digitala tillgångar som Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) eller Litecoin (LTC), stabila mynt som Tether (USDT); och derivat.

Det överraskande med detta utkast är att det inte bara hänvisar till företag som är registrerade inom Europeiska unionen utan även i andra jurisdiktioner. Huvudmålet är att minska skatteflykten på EU-nivå och öka effektiviteten i skatteuppbörden.

Samtidigt tror EU:s myndigheter att det finns ett stort antal användare som använder flera plattformar anonymt. Dessa användare kan göra betydande vinster genom att handla med digitala tillgångar utan att avslöja informationen för sina lokala skattemyndigheter. "Detta är inte acceptabelt", säger Paolo Gnetiloni, EU:s skattekommissionär.

Naturligtvis finns det flera saker som väcker oro i kryptogemenskapen. Hur skulle EU förplikta företag i andra jurisdiktioner att dela användarnas privata data med skattemyndigheter i flera länder i EU? Dessutom kan börser snart börja begära ytterligare information från kunder, vilket kan resultera i ett ökat hot mot individer.

Tidigare har flera kryptovalutabörser mött läckor som slutade med att privat information från användare delades med skadlig tredje part. Därför är det definitivt viktigt för kryptoföretag att se till att de bara samlar in nödvändig information och inte mer.

Detta kommer efter flera diskussioner om EU:s Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA), som kommer att tillämpas på kryptomarknaden så snart som under de kommande åren. Därför är det ganska viktigt att se den senaste utvecklingen från EU eftersom detta är en av de första regionerna att implementera strikta rapporteringsåtgärder för kryptoindustrin.

Andra länder, inklusive El Salvador och Centralafrikanska republiken (CAR), har redan skapat sina egna regler när det gäller virtuella valutor. Detta är faktiskt de två första länderna i världen som gör Bitcoin lagligt betalningsmedel och tillåter medborgare att använda Bitcoin som vilken annan valuta som helst.

På grund av detta anledning är det möjligt att betala för varor och tjänster med BTC och det används även av individer för att ta emot betalningar från andra länder. I El Salvador lever en stor del av befolkningen med pengar som skickas från USA och andra länder. Att använda Bitcoin för att undvika att betala orimliga avgifter till centraliserade finansinstitut har därför hjälpt lokalsamhället att få bättre möjligheter.

Relaterade artiklar

IMF föredrar att reglera krypto än att förbjuda det direkt

Vid sidan av G20-mötet i Indien sa IMFs verkställande direktör Kristalina Georgieva att byrån skulle föredra att reglera krypto än ett direkt förbud.

Bitcoin-priser och Ethereum-förutsägelse: BTC Bulls siktar på ytterligare ett rally när BTC konsoliderar nära $22 750

Den 23 januari konsoliderades de ledande kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum i snäva intervall då investerare verkade vänta på en solid grundläggande anledning för att utlösa ett breakout.

DAVOS 2023: Global Panel Av Banker Kräver Mer Regleringar Av Krypto

WEF Global Banking Panel söker mer kryptoreglering. En grupp globala banker med World Economic Forum (WEF) som värd samlades om behovet av global kryptoreglering, inklusive stablecoins och ouppbackade kryptotillgångar.

Antalet utvecklare ökade under kryptovintern: Electric Capital-rapport

Ethereum fortsätter att vara den dominerande blockkedjan för utvecklaraktivitet, men några andra kedjor fortsatte att ta mark.

Alameda-plånboken under likvidatorns kontroll ådrog sig $11,5 miljoner i förluster: Arkham

Enligt kryptoanalysföretaget Arkham kunde minst 4 miljoner dollar av dessa förluster förebyggas.

EU:s finansministergrupp släpper ett uttalande om politiska aspekter av digital euro

Eurogruppen bekräftade sitt stöd för digital euro research och noterade att vissa av de design- och användningselement som övervägdes skulle kräva politiskt beslutsfattande.