Bildkälla: istockphoto

Europeiska centralbanken kritiserar Bitcoin — communityn svarar

Bitcoin Kryptovaluta

Efter att Europeiska centralbanken släppt ett blogginlägg om Bitcoins brister tog kryptogemenskapen på Twitter till sig kommentarerna för att försvara kryptovalutan.

I ljuset av den senaste FTX-kollapsen och likviditetsskandalen har tillsynsmyndigheter i Europeiska unionen anslutit sig till andra globala lagstiftare i en strävan efter tydligare riktlinjer och regler för krypto.

Europeiska centralbanken (ECB) släppte ett blogginlägg med titeln "Bitcoin's last stand" den 30 november, som sammanfattade Bitcoins finansiella karriär mitt i nuvarande prisfluktuationer. Men istället för att beskriva hela bilden, som skulle inkludera både upp- och nedgångar av kryptovalutans livslängd hittills, skildrade den bara dess brister.

Stycket, skrivet av Ulrich Bindseil och Jürgen Schaaf, generaldirektör och rådgivare för ECB, säger att den digitala valutan är på "vägen till irrelevans."

Det hävdade också att BTC knappast används för juridiska transaktioner och att den regulatoriska uppmärksamhet som den för närvarande får från lagstiftare runt om i världen kan "missförstås som godkännande." Dessutom varnade den banker för att interagera med den digitala valutan eftersom det kan försämra deras rykte.

På Twitter twittrade organisationen att all prisstabilisering som BTC kan komma att drabbas av nu kommer att induceras på konstgjord väg.

Relaterade artiklar

Bitcoin-priser och Ethereum-förutsägelse: BTC Bulls siktar på ytterligare ett rally när BTC konsoliderar nära $22 750

Den 23 januari konsoliderades de ledande kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum i snäva intervall då investerare verkade vänta på en solid grundläggande anledning för att utlösa ett breakout.

FTX Nya VD: Det Kan Vara Möjligt Att Undvika Konkurs

FTX Börsens nya VD John J. Ray III säger nu i en intervju att bolaget kanske går att rädda från konkurs. Man ansökta ju om konkursskydd i november… så det var hela tiden målet.

Kryptolångivaren Genesis ansöker om konkurs

Kryptolångivaren Genesis Global har blivit det senaste företaget att kasta in handduken efter kollapsen av FTX, och ansökte om Kapitel 11-konkursskydd i New York.

FTX rapporterar 594 miljoner dollar i hackad krypto, Sam Bankman-Fried säger att FTX US är solvent

FTX tidigare vd Sam Bankman-Fried säger att vissa påståenden från företaget är "extremt missvisande".

BTC bildar botten som liknar 2018 med en viktig skillnad: Bloomberg-analytiker

Bloomberg-analytikern sa att Bitcoin bildar en botten som liknar hur det såg ut före 2019 års bull run men med en stor skillnad på marknaderna.

EU:s finansministergrupp släpper ett uttalande om politiska aspekter av digital euro

Eurogruppen bekräftade sitt stöd för digital euro research och noterade att vissa av de design- och användningselement som övervägdes skulle kräva politiskt beslutsfattande.