Bildkälla: Unsplash / Guillaume Périgois

EU:s finansministergrupp släpper ett uttalande om politiska aspekter av digital euro

Finans Kryptovaluta Altcoins

Eurogruppen bekräftade sitt stöd för digital euro research och noterade att vissa av de design- och användningselement som övervägdes skulle kräva politiskt beslutsfattande.

Finansministrarna från euroländerna har släppt ett uttalande om införandet av den digitala euron efter ett möte i Bryssel. Eurogruppen träffas regelbundet för att diskutera politiska dimensioner av den potentiella digitala valutan, heter det. Uttalandet den 16 januari sammanfaller med offentliggörandet av ett "inventering"-dokument från Europeiska centralbanken (ECB) som beskriver utvecklingen av digital eurodesign.

Relaterade artiklar

Bitcoin-priser och Ethereum-förutsägelse: BTC Bulls siktar på ytterligare ett rally när BTC konsoliderar nära $22 750

Den 23 januari konsoliderades de ledande kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum i snäva intervall då investerare verkade vänta på en solid grundläggande anledning för att utlösa ett breakout.

Antalet utvecklare ökade under kryptovintern: Electric Capital-rapport

Ethereum fortsätter att vara den dominerande blockkedjan för utvecklaraktivitet, men några andra kedjor fortsatte att ta mark.

Bitcoin kliver ur "Fear" för första gången på nio månader

Bitcoin Fear and Greed Index nådde ett indexpoäng på 52 under helgen, vilket markerar första gången det når neutrala territorium på tre kvartal.

Twitter lägger till BTC- och ETH-prisindex till sökfunktionen

Twitter sökningar efter "$Bitcoin", "Bitcoin-pris" och "BTC-pris" drar upp ett prisdiagram, med motsvarande sökningar som också fungerar för Ethereum.

Ethereum-tjurar vaknar efter fyra år för att överföra 22 982 ETH

Transaktionerna kom från handelsplattformarna Genesis och Poloniex, summan var 13 103,99 ETH respektive 9 878 ETH.

FTX vill ha tillstånd att sälja FTX Japan, FTX Europe samt LedgerX

De fyra företag som FTX vill sälja hade bara nyligen förvärvats, och advokater hävdar att detta förenklar försäljningsprocessen.