Finansinspektionen ser behov av skärpt kryptoreglering

Finans Kryptovaluta

"Kryptotillgångar är överlag oreglerade i Sverige i dag, och det finns behov av ytterligare reglering", skriver Per Nordkvist, biträdande...

Relaterade artiklar

Cardano återhämtar sig från ett avbrott på 50 % av blockproducerande noder

En anomali fick tydligen ungefär hälften av Cardanos noder att kopplas bort och starta om under helgen, med grundorsaken fortfarande under utredning.

DAVOS 2023: Global Panel Av Banker Kräver Mer Regleringar Av Krypto

WEF Global Banking Panel söker mer kryptoreglering. En grupp globala banker med World Economic Forum (WEF) som värd samlades om behovet av global kryptoreglering, inklusive stablecoins och ouppbackade kryptotillgångar.

NFT-försäljningen landade 101 miljoner 2022: DappRadar-rapport

En färsk rapport från DappRadar avslöjade att NFT och spelcentrerade decentraliserade applikationer under det senaste året konkurrerade med DeFi DApps på många stora blockkedjor.

EU:s finansministergrupp släpper ett uttalande om politiska aspekter av digital euro

Eurogruppen bekräftade sitt stöd för digital euro research och noterade att vissa av de design- och användningselement som övervägdes skulle kräva politiskt beslutsfattande.

Kalifornisk cannabisproducent använder blockchain för att spåra sina tillgångar

Kloner kommer att certifieras med ett smart kontrakt på blockkedjan för att verifiera deras äkthet och genetiska härstamning.

Ny Lag För Rysslands Digitala Rubel Inlämnade Till Duman

En grupp ryska lagstiftare, ledda av ordföranden för finansmarknadskommittén Anatoly Aksakov, har lämnat in förslag till lagstiftning om den digitala rubeln, centralbankens digitala valuta (CBDC) som präglas av Rysslands monetära myndighet. Dokumentet föreslår lagändringar som är avsedda att skapa förutsättningar för dess införande.