Bildkälla: coindesk

FTX-grundaren Sam Bankman-Fried gripen och kommer att utlämnas till USA

Finans Kryptovaluta

Royal Bahamas polis har arresterat SBF på begäran av den amerikanska regeringen, baserat på ett förseglat åtal.

Sam Bankman-Fried har arresterats av myndigheter på Bahamas på begäran av den amerikanska regeringen, bara ett dygn innan den skamfläckade före detta FTX-vd:n skulle vittna inför kongressen.

Bankman-Fried arresterades av Royal Bahamas Police Force efter ett formellt meddelande från USA:s regering om att de har lämnat in åtal mot honom, enligt ett uttalande den 12 december från Bahamas justitieminister (AG) och minister för rättsliga frågor. Ryan Pinder.

Med hänvisning till en person med kännedom om saken, rapporterade The New York Times den 12 december att anklagelserna mot Bankman-Fried inkluderar bedrägeri med elektroniska och värdepapper, konspiration för att begå bedrägerier med bank och värdepapper och penningtvätt.

Relaterade artiklar

FTX Nya VD: Det Kan Vara Möjligt Att Undvika Konkurs

FTX Börsens nya VD John J. Ray III säger nu i en intervju att bolaget kanske går att rädda från konkurs. Man ansökta ju om konkursskydd i november… så det var hela tiden målet.

Jamie Dimon: ”Bitcoin är ett hajpat bedrägeri”

Bitcoin ser ut att klara sig igenom kryptokrascher och -vinter, men JPMorgans vd Jamie Dimon är inte imponerad. Enligt honom är kryptovaluta ”bortkastad tid”.

Kryptolångivaren Genesis ansöker om konkurs

Kryptolångivaren Genesis Global har blivit det senaste företaget att kasta in handduken efter kollapsen av FTX, och ansökte om Kapitel 11-konkursskydd i New York.

FTX rapporterar 594 miljoner dollar i hackad krypto, Sam Bankman-Fried säger att FTX US är solvent

FTX tidigare vd Sam Bankman-Fried säger att vissa påståenden från företaget är "extremt missvisande".

Sam Bankman-Frieds Alameda Research-problem föregår FTX

SBF hade hävdat att FTX och Alamedas verksamhet var oberoende, men den senaste rättegången har avslöjat att båda företagen arbetade i gissningar från dag ett.