Bildkälla: Reuters

FTX rapporterar 594 miljoner dollar i hackad krypto, Sam Bankman-Fried säger att FTX US är solvent

Finans Kryptovaluta

FTX tidigare vd Sam Bankman-Fried säger att vissa påståenden från företaget är "extremt missvisande".

Bankrutta kryptobörsen FTX har sagt i en rapport till borgenärer att omkring 415 miljoner dollar (594 miljoner dollar) i kryptovaluta hade stulits i hackningar.

På tisdagen har FTX sagt att det hade återvunnit över 5 miljarder USD (7,16 miljarder USD) i krypto, kontanter och likvida värdepapper, men att betydande brister kvarstod på både dess internationella och amerikanska kryptobörser.

Företaget tillskrev en del av bristen till hacks och sa att $323 miljoner dollar i krypto hade hackats från FTX:s internationella börs och $US90 miljoner hade hackats från dess amerikanska börs sedan den ansökte om konkurs den 11 november.

Den åtalade grundaren Sam Bankman-Fried ifrågasatte senare aspekter av företagets rapport i ett blogginlägg.

Bankman-Fried, som har anklagats för att ha stulit miljarder dollar från FTX-kunder för att betala skulder som uppstått av hans kryptofokuserade hedgefond, Alameda Research, slog tillbaka på FTX:s beräkningar sent på tisdagen och sa att företagets advokater på Sullivan & Cromwell hade presenterat en "extremt missvisande" bild av företagets ekonomi.

Bankman-Fried sa att FTX har mer än tillräckligt med pengar för att betala tillbaka sina amerikanska kunder, som han säger är skyldiga mellan 181 miljoner och 497 miljoner USD baserat på hans "bästa gissning".

Han har inte haft tillgång till FTX-register sedan han avgick som vd i november.


Relaterade artiklar

FTX Nya VD: Det Kan Vara Möjligt Att Undvika Konkurs

FTX Börsens nya VD John J. Ray III säger nu i en intervju att bolaget kanske går att rädda från konkurs. Man ansökta ju om konkursskydd i november… så det var hela tiden målet.

Kryptolångivaren Genesis ansöker om konkurs

Kryptolångivaren Genesis Global har blivit det senaste företaget att kasta in handduken efter kollapsen av FTX, och ansökte om Kapitel 11-konkursskydd i New York.

Sam Bankman-Frieds Alameda Research-problem föregår FTX

SBF hade hävdat att FTX och Alamedas verksamhet var oberoende, men den senaste rättegången har avslöjat att båda företagen arbetade i gissningar från dag ett.

Bitcoin kärnutvecklare hackad, belyser riskerna med självförvaring

En Twitter-användare påpekade att om en topp Bitcoin-utvecklare inte kan hålla sin plånbok säker, så är massadoption en dröm.

Var "mycket försiktig" med crypto proof-of-reserve revisioner: SEC-tjänsteman

SEC:s tillförordnade revisionschef Paul Munter sa att investerare inte borde ha för mycket förtroende för ett företag som visar upp en proof-of-reserve revision.