Bildkälla: encrypted

Hongkong ändrar finanslagen för att införliva kryptoföretag

Finans Kryptovaluta

Leverantörer av virtuella tillgångar kommer att omfattas av regler för terrorfinansiering och anti-penningtvätt från och med juni 2023.

Hongkong kommer att utsätta kryptoleverantörer för samma lagar mot penningtvätt och finansiering av terrorism som traditionella finansföretag.

Områdets lagstiftande råd röstade för att lägga till leverantörer av virtuella tillgångar (VASP) till förordningen om anti-penningtvätt och finansiering av terrorism från och med 1 juni 2023, enligt en lagändring den 5 december.

Nedfallet från kollapsen av FTX, som en gång var baserat i Hong Kong innan avresan till Bahamas i september 2021, ställer tvivel om vilka kryptovänliga ambitioner Hong Kong nu kan ha. Innan börsens misslyckande i början av november visade territoriet tecken på att slappna av sina tuffa regler och bli en mer kryptovänlig miljö. Financial Services and Treasury Bureau sa i slutet av oktober att det var öppet för att tillåta privatkunder att handla med krypto eller godkänna en virtuell tillgångsbörshandlad fond (ETF).

Relaterade artiklar

IMF föredrar att reglera krypto än att förbjuda det direkt

Vid sidan av G20-mötet i Indien sa IMFs verkställande direktör Kristalina Georgieva att byrån skulle föredra att reglera krypto än ett direkt förbud.

DAVOS 2023: Global Panel Av Banker Kräver Mer Regleringar Av Krypto

WEF Global Banking Panel söker mer kryptoreglering. En grupp globala banker med World Economic Forum (WEF) som värd samlades om behovet av global kryptoreglering, inklusive stablecoins och ouppbackade kryptotillgångar.

Var "mycket försiktig" med crypto proof-of-reserve revisioner: SEC-tjänsteman

SEC:s tillförordnade revisionschef Paul Munter sa att investerare inte borde ha för mycket förtroende för ett företag som visar upp en proof-of-reserve revision.

Kazakstan skärper regleringen för miners, ser ut att utveckla en bredare kryptoindustri

Kazakstan, ett av världens största bitcoin-gruvnav, arbetar med ny lagstiftning för branschen.

Bank of Canada betonar behovet av reglering av stablecoin när lagstiftningen läggs fram

En anteckning från centralbanksforskare säger att reglering är nyckeln till att skörda frukterna av fiat-refererade kryptotillgångar efter att det kanadensiska parlamentet inte har övervägt lagstiftning.

Finansinspektionen ser behov av skärpt kryptoreglering

"Kryptotillgångar är överlag oreglerade i Sverige i dag, och det finns behov av ytterligare reglering", skriver Per Nordkvist, biträdande...