Bildkälla: Unsplash / Mika Baumeister

Hur man undviker att bli fast i krypto-"ice-phishing"-bedrägeri: CertiK

Kryptovaluta

"Ice-phishing" är en typ av bedrägeri som bara existerar i Web3 och är ett "avsevärt hot" mot kryptogemenskapen, säger företaget.

Blockchain-säkerhetsföretaget CertiK har påmint kryptocommunityt om att vara uppmärksamt på "isfiske"-bedrägerier - en unik typ av nätfiske-bedrägeri riktad mot Web3-användare som först identifierades av Microsoft tidigare i år.

I en analysrapport den 20 december beskrev CertiK bedrägerier med isfiske som en attack som lurar Web3-användare att signera behörigheter som i slutändan tillåter en bedragare att spendera ens tokens.

Detta skiljer sig från traditionella nätfiskeattacker som försöker komma åt konfidentiell information som privata nycklar eller lösenord, via metoder som falska webbplatser som tex hävdar att de hjälper FTX-investerare att få tillbaka sina förlorade pengar.

Relaterade artiklar

Jamie Dimon: ”Bitcoin är ett hajpat bedrägeri”

Bitcoin ser ut att klara sig igenom kryptokrascher och -vinter, men JPMorgans vd Jamie Dimon är inte imponerad. Enligt honom är kryptovaluta ”bortkastad tid”.

NFT-försäljningen landade 101 miljoner 2022: DappRadar-rapport

En färsk rapport från DappRadar avslöjade att NFT och spelcentrerade decentraliserade applikationer under det senaste året konkurrerade med DeFi DApps på många stora blockkedjor.

Caroline Ellison och Gary Wang erkänner sig skyldiga till anklagelser om bedrägeri

Båda tidigare cheferna för FTX och Alameda Research har åtalats för sin roll i de "bedrägerier" som ledde till FTX:s kollaps.

Hur kommer ChatGPT att påverka Web3? Branschen svarar

Från smart kontraktsrevision till att förbättra användarinteraktioner, chefer påpekar hur ChatGPT potentiellt kan påverka Web3.

Nifty News: Bygg broar i Metaverse, BAYC bedrägeri och mer

En sydkoreansk provins använder Metaverse för närmare ekonomiska band med Vietnam och ett omfattande nätfiske-bedrägeri roffade åt sig 14 BAYC.

$4B OneCoin-bedrägerimedgrundare erkänner sig skyldig, riskerar 60 års fängelse

Medgrundaren kommer att dömas i april 2023 för anklagelser om elektroniska bedrägerier och penningtvätt.