Bildkälla: istockphoto

IMF föredrar att reglera krypto än att förbjuda det direkt

Finans Kryptovaluta

Vid sidan av G20-mötet i Indien sa IMFs verkställande direktör Kristalina Georgieva att byrån skulle föredra att reglera krypto än ett direkt förbud.

Internationella valutafonden skulle föredra att differentiera och reglera kryptotillgångar snarare än att genomdriva ett direkt förbud, även om det nukleära alternativet kommer att förbli på bordet för tillfället.

När man talade vid sidan av G20:s finansministermöten i Bengaluru, Indien, förklarade IMF:s verkställande direktör Kristalina Georgieva hur FN:s finansbyrå ser på digitala tillgångar och vad man skulle vilja se när det gäller reglering.

"Vi är mycket för att reglera världen av digitala pengar," och detta är en högsta prioritet, sa hon.

Relaterade artiklar

DAVOS 2023: Global Panel Av Banker Kräver Mer Regleringar Av Krypto

WEF Global Banking Panel söker mer kryptoreglering. En grupp globala banker med World Economic Forum (WEF) som värd samlades om behovet av global kryptoreglering, inklusive stablecoins och ouppbackade kryptotillgångar.

Kazakstan skärper regleringen för miners, ser ut att utveckla en bredare kryptoindustri

Kazakstan, ett av världens största bitcoin-gruvnav, arbetar med ny lagstiftning för branschen.

Bank of Canada betonar behovet av reglering av stablecoin när lagstiftningen läggs fram

En anteckning från centralbanksforskare säger att reglering är nyckeln till att skörda frukterna av fiat-refererade kryptotillgångar efter att det kanadensiska parlamentet inte har övervägt lagstiftning.

Ordföranden för USA:s senats bankkommitté ser över möjligheten att förbjuda krypto

Trots att han föreslog ett eventuellt förbud, sa den amerikanska senatorn Sherrod Brown att det skulle vara "mycket svårt" att göra det eftersom aktiviteten "skulle gå offshore".

Finansinspektionen ser behov av skärpt kryptoreglering

"Kryptotillgångar är överlag oreglerade i Sverige i dag, och det finns behov av ytterligare reglering", skriver Per Nordkvist, biträdande...

"Norge behöver ett nationellt förbud mot kryptocenter"

Datacenter som bryter kryptovalutor måste förbjudas genom nationell lagstiftning, anser Arne Ivar Mikalsen på uppdrag av Nordlands fylkeskommune i Nordnorge.