Bildkälla: istockphoto

Kalifornisk cannabisproducent använder blockchain för att spåra sina tillgångar

Blockkedja

Kloner kommer att certifieras med ett smart kontrakt på blockkedjan för att verifiera deras äkthet och genetiska härstamning.

En Kalifornien-baserad cannabis odlare har vänt sig till blockchain och smarta kontrakt för att verifiera äktheten av sina medicinalväxter.

Cannabisbarnkammaren, känd som Mendocino Clone Company, namngavs i ett partnerskapsmeddelande från EMTRI-projektet och teknikföretaget Global Compliance Applications den 13 januari.

Det kommer att utnyttja projektets blockchain-kapacitet för att certifiera alla kloner, eller babyväxter, med ett batchcertifikat.

Relaterade artiklar

Denna AI-chatbot är antingen en exploatörs dröm eller deras mardröm

Kryptocommunityn har stött på en AI-driven chatbot som kan användas för att granska smarta kontrakt och avslöja sårbarheter.

Mintverse lanserar uppdaterad version av NFT-samlingsspårningslösning

Decentraliserad NFT-plattform och aggregator Mintverse tillkännagav en förnyad version av sin NFT-samlingsspårningslösning som innehåller ett antal kritiska förbättringar och tillägg, fick Invezz veta av ett pressmeddelande. Dessa kommer att göra det möjligt att ta ombord miljontals människor till NFT-industrin.

Sony visar Playstation VR 2 med ögonspårning

VR-hjälmen för Playstation 5 kommer med ett par nya, avancerade handkontroller och ett exklusivt storspel.

Polisen: ”Enklare att spåra en bitcoin än en banktransaktion”

Kryptotillgångar som bitcoin används flitigt av kriminella för att hindra spårning.Men kriminalkommissarien Jan Olsson berättar för DiTV att de identifierar mottagarna gång på gång.

Bolagsverkets kryptosatsning: Testar verifieringstjänst i Ethereum

Bolagsverket vill kunna lagra bevis, tillstånd och certifikat med blockkedjeteknologi. I en första fas har man framgångsrikt testat den svenska tjänsten True, som använder sig av Ethereum.”Vi vill samla förtroendebyggande på en säker plats”, säger Bolagsverkets innovationsledare Erika Sjödin.