Bildkälla: istockphoto

Kazakstan skärper regleringen för miners, ser ut att utveckla en bredare kryptoindustri

Bitcoin Kryptovaluta

Kazakstan, ett av världens största bitcoin-gruvnav, arbetar med ny lagstiftning för branschen.

Kazakhstan har nyligen antagit en lag som heter "On Regulating Digital Assets in Kazakhstan", som inför korporativa skatter på bitcoin-mining och begränsar energiförbrukningen inom branschen i landet.

 Lagstiftningen har godkänts av Mazhilis, det lägre huset av den kazakiska parlamentet, och kommer nu att diskuteras och eventuellt ändras av senaten innan den skickas tillbaka till Mazhilis för en sista omröstning och därefter eventuellt undertecknas av presidenten. 

Lagen kommer som svar på det ökade intåget av bitcoin-miners från Kina, vilket har orsakat elbrist och tekniska fel i Kazakstans elnät. Innan 2021 var Kazakhstan en nettoexportör av el, men nu får man ibland importera el från Ryssland på grund av den ökade efterfrågan från miners och andra problem.

Relaterade artiklar

IMF föredrar att reglera krypto än att förbjuda det direkt

Vid sidan av G20-mötet i Indien sa IMFs verkställande direktör Kristalina Georgieva att byrån skulle föredra att reglera krypto än ett direkt förbud.

DAVOS 2023: Global Panel Av Banker Kräver Mer Regleringar Av Krypto

WEF Global Banking Panel söker mer kryptoreglering. En grupp globala banker med World Economic Forum (WEF) som värd samlades om behovet av global kryptoreglering, inklusive stablecoins och ouppbackade kryptotillgångar.

Bank of Canada betonar behovet av reglering av stablecoin när lagstiftningen läggs fram

En anteckning från centralbanksforskare säger att reglering är nyckeln till att skörda frukterna av fiat-refererade kryptotillgångar efter att det kanadensiska parlamentet inte har övervägt lagstiftning.

Japans Största Energibolag Börjar Med Bitcoin Mining

Tokyo Electric Power Company (TEPCO) Power Grid samarbetar med TRIPLE-1, en lokal halvledarutvecklare, för att bryta bitcoin med överskottsenergi över hela landet, rapporterade CoinDesk först. TEPCO är landets största elkraftbolag i totala tillgångar, enligt Statista-data.

Microsoft förbjuder Crypto Mining på sina onlinetjänster utan tillstånd

Google har en liknande policy på plats och Amazons AWS förbjuder kryptomining under dess 12-månaders gratis provperiod.

Finansinspektionen ser behov av skärpt kryptoreglering

"Kryptotillgångar är överlag oreglerade i Sverige i dag, och det finns behov av ytterligare reglering", skriver Per Nordkvist, biträdande...