Bildkälla: Pixabay / jorono

Kina kretsar kring El Salvadors ekonomi när landet går mot kryptodykning

Bitcoin Kryptovaluta

President Nayib Bukele satsade på bitcoin och dess fallande värde har satt det centralamerikanska landet i en ekonomiskt tveksam position.

När krypto-Twitter översvämmade med apokalyptiska memes om konkursen för kryptovalutabörsen FTX och den kraftiga nedgången i bitcoinpriset, har ett konto varit mycket tyst i ämnet.

Till skillnad från tidigare krascher uppmanade presidenten i El Salvador, Nayib Bukele, som gjorde bitcoin lagligt betalningsmedel för ett år sedan, inte sina följare att "köpa dippen". Laserögonen, populära bland kryptovalutahandlare, har för länge sedan tagits bort från hans Twitter-profil.

Dagen som FTX förklarade sig insolvens meddelade han att landet skulle underteckna ett frihandelsavtal med Kina. Hans vicepresident, Félix Ulloa, sa att Kina hade erbjudit sig att köpa landets 21 miljarder dollar i utlandsskuld som en del av affären.

Relaterade artiklar

Brasiliens president undertecknar kryptolagstiftning

Lagen inkluderar många digitala valutor under definitionen av lagliga betalningsmetoder i Brasilien och etablerande av ett licenssystem för tjänsteleverantörer av virtuella tillgångar.

Ex-president Donald Trumps NFT-samling får bakslag efter att användare upptäckt Photoshop-fel

Den nyligen släppta samlingen NFTs av tidigare USA:s president Donald Trump, kritiseras hårt för sin dåliga kvalitet och bland annat redigering och användning av stockbilder.

Donald Trump avslöjar 99 $ handelskort innan jul i "stort" tillkännagivande

Efter att ha retat sina mest hängivna anhängare att han skulle göra ett stort tillkännagivande, bad USA:s förre president Donald Trump dem istället att köpa hans nya NFT-handelskort. De digitala samlarföremålen visar Trump som en superhjälte

Kinesisk domstol säger att NFTs är virtuell egendom som skyddas av lag

Domstolen sa att NFT:er är "unika digitala tillgångar" som "tillhör kategorin virtuell egendom" i ett fall där den var tvungen att bekräfta de juridiska egenskaperna hos NFTs.

NFT-bilder av anti-lockdown-protester i Kina översvämmar OpenSea

Bilder tagna från protester mot Kinas noll-Covid-policy över hela fastlandet finns nu till försäljning på OpenSea, den största NFT-marknaden för NFTs.

Joe Biden vill se stark reglering av krypto efter FTX

Den senaste tidens oro på kryptomarknaden och kollapsen av FTX som ledde till att stora värden gick upp i rök, där såväl småsparare som stora företag blev offer för bedrägeriet, har fått USA:s president Joe Biden att vilja agera.