Bildkälla: Unsplash / Art Rachen

Konsumenter är nyfikna på krypto — En av fem äger digital valuta: Accenture

Kryptovaluta

En årsslutsrapport från Accenture visade att trots att traditionella betalningsmetoder dominerar många marknader är konsumenter nyfikna på krypto.

Under det senaste året har kryptoutrymmet fått utstå bestående marknadsvolatilitet och skandaler, vilket har påverkat konsumenternas förtroende i branschen negativt. En årsslutsrapport från Accenture avslöjade dock att konsumenter fortfarande håller krypto - och på lång sikt.

Enligt Accentures 2022 Global Consumer Payments-rapport, medan många konsumenter fortfarande föredrar traditionella betalningsmetoder som kontanter eller kreditkort, äger nu en av fem tillfrågade konsumenter en kryptovaluta.

För de som innehar krypto säger 28% att valet att gå in i kryptovärlden beror på långsiktiga investeringar. Detta följs av 22% av konsumenterna som säger att deras val att gå in i krypto var av "nyfikenhet" av tillgången.

Relaterade artiklar

Tanzania "försiktig" med CBDC-adoption efter inledande forskning

Bank of Tanzania väntar på slutsatsen av sin undersökning om CBDC innan de fattar ett slutgiltigt beslut om antagande.

Brasiliens president undertecknar kryptolagstiftning

Lagen inkluderar många digitala valutor under definitionen av lagliga betalningsmetoder i Brasilien och etablerande av ett licenssystem för tjänsteleverantörer av virtuella tillgångar.

Donald Trump avslöjar 99 $ handelskort innan jul i "stort" tillkännagivande

Efter att ha retat sina mest hängivna anhängare att han skulle göra ett stort tillkännagivande, bad USA:s förre president Donald Trump dem istället att köpa hans nya NFT-handelskort. De digitala samlarföremålen visar Trump som en superhjälte

Skaparen av FTSE100 lanserar index för krypto

De ingående mynten som utgör indexen har ännu inte släppts, men de innehåller resultatdata för de tre första kvartalen 2022.

Goldman Sachs skapar taxonomy system för digitala tillgångar till prenumererande investerare

Jätten för finansiella tjänster, tillsammans med Coin Metrics och MSCI, kommer att hjälpa investerare att spåra marknadsrörelser och kontrollera hundratals mynt och tokens efter användning.

Visas varumärkesansökningar tyder på mer engagemang inom krypto

Företagets varumärkesägare ansökte om att dess namn skulle användas i programvara "för att se, komma åt, lagra, övervaka, hantera, handla, skicka, ta emot, överföra och utbyta" krypto och NFT.