Bildkälla: istockphoto

KPI landar på 11.5%

Finans

Inflationen i Sverige kommer in på 11,5%, rakt på förväntningarna. KPIF ex energi kommer in något lägre än väntat på 8.0% mot väntade 8.1%.

Fler källor om samma nyhet

Relaterade artiklar

Krypto Trading Volymen Kraftigt Ner Under 2022…

Kryptohandelsvolymerna slutade 2022 med 46% lägre volym i december än månaden innan. Hela det skakiga år 2022 såg en dyster utveckling efter en liten uppgång alldeles i början av året. Så kom kriget i Ukraina, global recession och rekordhög inflation och sänkte aktier såväl som kryptovalutakurser.

KI spår lågkonjunktur till 2025

Förväntningarna på Riksbanken är att styrräntan höjs till 2,75 procent i februari 2023 men att den under året skall sänkas om inflationen bromsas. Värt att notera är att inflationen som mäts år-över-år redan är hög och en inbromsad inflation innebär en ny hög lägstanivå.

Finansinspektionen ser behov av skärpt kryptoreglering

"Kryptotillgångar är överlag oreglerade i Sverige i dag, och det finns behov av ytterligare reglering", skriver Per Nordkvist, biträdande...

CPI i USA kommer in på 7.1%, lägre än väntat

Inflationssiffrorna i USA landar på 7.1%, förväntat var 7.3%. Marknaderna världen över rusar på beskedet.

Efter FTX-skandalen – så säker är du hos Sveriges ledande kryptobörs

Om insynen i ett bolag är begränsad kan det vara svårt att göra en heltäckande säkerhetsbedömning, men att välja en lokal och i detta fall...

Crypto inte längre i topp 10 mest citerade potentiella risker: USA:s centralbanksrapport

USA-Kinas spänningar, Ryssland-Ukraina-kriget, högre energipriser, stigande inflation, COVID-19-pandemin och cyberattacker kom ut som några av de mest pressande finansiella riskproblemen.