Bildkälla: istockphoto

Kryptoaktier stiger: Coinbase upp 69%, MicroStrategy upp 74% sedan lows

Kryptovaluta

Kryptorelaterade aktier, ETF:er och tokens har alla stigit i pris hittills under 2023 trots att experter förväntar sig att Federal Reserve ska fortsätta höja räntorna.

Aktiekursen på kryptovalutabörsen Coinbase har stigit med 69% sedan dess låga nivåer genom tiderna och andra kryptorelaterade aktier inklusive business intelligence-företaget MicroStrategy har noterat liknandeuppgång sedan början av 2023.

Aktiekursen på Coinbase sjönk så lågt som 31,95 dollar den 6 januari, innan den steg upp till 54,14 dollar vid börsens stängning den 17 januari.

Den stigande aktiekursen kommer sannolikt att åtföljas av en enorm lättnadssuck för Coinbase-chefer efter att ett utmanande 2022 såg till att dom fick kapa 20% av sin personalstyrka och beslutade att avveckla sin japanska verksamhet. Trots ökningen förblir COIN mer än 84 % under sin all time high.

Andra kryptorelaterade aktier som MicroStrategy och digitala betalningsföretaget Block Inc. har också visat starka uppgångar under det nya året.

MicroStrategys aktiekurs har ökat till nästan 236 USD från en lägsta nivå på drygt 135 USD den 29 december – vilket motsvarar en ökning med över 74 % – medan Jack Dorsey's Block har sett sin aktiekurs stiga med dämpade men fortfarande respektabla 27 %, efter att ha återhämtat sig från en lägsta nivå på under $59 den 28 december till över $75.

Relaterade artiklar

Huobi och Kucoin Samarbetar Med Ryska Sanktionerade Banker

De stora kryptobörserna Huobi och Kucoin har misslyckats med att förhindra sanktionerade ryska banker och handlare från att göra transaktioner, enligt en blockchain-kriminalteknisk rapport. Minst dessa två etablerade kryptobörser fortsätter att tillåta ryssar att använda sina bankkort i peer-to-peer-affärer, visar analysen. Det visar också på ett ökat ryskt intresse för tether. Även Binance nämns i rapporten.

Cardano återhämtar sig från ett avbrott på 50 % av blockproducerande noder

En anomali fick tydligen ungefär hälften av Cardanos noder att kopplas bort och starta om under helgen, med grundorsaken fortfarande under utredning.

Anotherblock säljer Rihannas monsterhit – ska gå vinnande ur kryptovintern

Den blockchain-baserade musikplattformen Anotherblock är fast beslutna att trotsa kryptokylan och växa på egna villkor. Nu vill bolaget frälsa de krypto-ofrälsta – och har en av de senaste årens mest ikoniska hitlåtar som dragplåster.

NFT-försäljningen landade 101 miljoner 2022: DappRadar-rapport

En färsk rapport från DappRadar avslöjade att NFT och spelcentrerade decentraliserade applikationer under det senaste året konkurrerade med DeFi DApps på många stora blockkedjor.

Antalet utvecklare ökade under kryptovintern: Electric Capital-rapport

Ethereum fortsätter att vara den dominerande blockkedjan för utvecklaraktivitet, men några andra kedjor fortsatte att ta mark.

Kalifornisk cannabisproducent använder blockchain för att spåra sina tillgångar

Kloner kommer att certifieras med ett smart kontrakt på blockkedjan för att verifiera deras äkthet och genetiska härstamning.