Bildkälla: WSJ

Kryptolångivaren Genesis ansöker om konkurs

Finans Kryptovaluta

Kryptolångivaren Genesis Global har blivit det senaste företaget att kasta in handduken efter kollapsen av FTX, och ansökte om Kapitel 11-konkursskydd i New York.

Kryptovalutalångivaren Genesis har ansökt om kapitel 11-konkurs i New Yorks södra distrikt.

Företaget har uppskattade skulder på 1 miljard dollar till 10 miljarder dollar och tillgångar i samma intervall, enligt anmälan den 19 januari.

Tidigare rapporter hävdade att företaget hade övervägt att ansöka om konkursskydd om det inte kunde skaffa kapital för att stoppa sin likviditetskris.

I ett pressmeddelande den 19 januari sa Genesis att det hade varit engagerat i diskussioner med sina rådgivare "till sina fordringsägare och företagets moderbolag Digital Currency Group (DCG) för att utvärdera den mest effektiva vägen för att bevara tillgångar och föra verksamheten framåt."

Relaterade artiklar

Bitcoin-priser och Ethereum-förutsägelse: BTC Bulls siktar på ytterligare ett rally när BTC konsoliderar nära $22 750

Den 23 januari konsoliderades de ledande kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum i snäva intervall då investerare verkade vänta på en solid grundläggande anledning för att utlösa ett breakout.

FTX Nya VD: Det Kan Vara Möjligt Att Undvika Konkurs

FTX Börsens nya VD John J. Ray III säger nu i en intervju att bolaget kanske går att rädda från konkurs. Man ansökta ju om konkursskydd i november… så det var hela tiden målet.

FTX rapporterar 594 miljoner dollar i hackad krypto, Sam Bankman-Fried säger att FTX US är solvent

FTX tidigare vd Sam Bankman-Fried säger att vissa påståenden från företaget är "extremt missvisande".

Sam Bankman-Frieds Alameda Research-problem föregår FTX

SBF hade hävdat att FTX och Alamedas verksamhet var oberoende, men den senaste rättegången har avslöjat att båda företagen arbetade i gissningar från dag ett.

Var "mycket försiktig" med crypto proof-of-reserve revisioner: SEC-tjänsteman

SEC:s tillförordnade revisionschef Paul Munter sa att investerare inte borde ha för mycket förtroende för ett företag som visar upp en proof-of-reserve revision.