Bildkälla: Unsplash / AltumCode

Mastercard ser FTX-kollapsen som en chans för kryptomarknaden att återställa sig

Bitcoin Finans Kryptovaluta

Även om en av de största kryptobörserna, FTX, kollapsade och ansökte om konkurs, är vissa marknadsaktörer inte oroliga för huruvida härdsmältan kommer att förändra institutionellt intresse för krypto.

"Jag känner att när du väl har fått fart på en institution är det svårt att få dem att vända på huvudet och svänga", sa Grace Berkery, chef för startup-engagemang på Mastercard, vid Benzingas Future of Crypto-evenemang. "Så om de ska in kommer de att stanna i utrymmet."

Under panelen "Status of Venture Funding in Crypto and Web3" sa Berkery att hon inte tror att institutioner kommer att dra sig undan branschen utan istället kommer att fokusera på att bli mer försiktiga kring vem de samarbetar med, tex. genom att arbeta med företag som har bevisade meriter och befintliga kunder. "Fokus kommer att ligga mindre på buzzwords och hype i utrymmet och mer på vad som är det påtagliga värdet du tillför som företag."

Mastercard är inte främmande för kryptoindustrin och har stöttat den i flera år genom investeringar och initiativ som överbryggande banker för att ge möjligheten att erbjuda handel med kryptovaluta till kunder. Det har också samarbetat med kryptoföretag som Binance, Nexo och Gemini för att lansera Mastercard-anslutna kryptokort.

"Jag tror att det är en möjlighet och tid att återställa," sa Berkery. "På Mastercard tror vi att det finns mycket lovande i den underliggande tekniken. Det händer mycket i utrymmet."

Berkery sa att det "definitivt" fortfarande finns möjligheter för institutioner att samarbeta med kryptoföretag.

Relaterade artiklar

Huobi och Kucoin Samarbetar Med Ryska Sanktionerade Banker

De stora kryptobörserna Huobi och Kucoin har misslyckats med att förhindra sanktionerade ryska banker och handlare från att göra transaktioner, enligt en blockchain-kriminalteknisk rapport. Minst dessa två etablerade kryptobörser fortsätter att tillåta ryssar att använda sina bankkort i peer-to-peer-affärer, visar analysen. Det visar också på ett ökat ryskt intresse för tether. Även Binance nämns i rapporten.

FTX Nya VD: Det Kan Vara Möjligt Att Undvika Konkurs

FTX Börsens nya VD John J. Ray III säger nu i en intervju att bolaget kanske går att rädda från konkurs. Man ansökta ju om konkursskydd i november… så det var hela tiden målet.

Kryptolångivaren Genesis ansöker om konkurs

Kryptolångivaren Genesis Global har blivit det senaste företaget att kasta in handduken efter kollapsen av FTX, och ansökte om Kapitel 11-konkursskydd i New York.

FTX rapporterar 594 miljoner dollar i hackad krypto, Sam Bankman-Fried säger att FTX US är solvent

FTX tidigare vd Sam Bankman-Fried säger att vissa påståenden från företaget är "extremt missvisande".

Sam Bankman-Frieds Alameda Research-problem föregår FTX

SBF hade hävdat att FTX och Alamedas verksamhet var oberoende, men den senaste rättegången har avslöjat att båda företagen arbetade i gissningar från dag ett.