Nayib Bukele tillkännager köp av Bitcoin för El Salvador: 1 BTC per dag

Bitcoin

El Salvador har för närvarande 2 381 BTC med en total investering på 103 miljoner dollar, värdet på dess BTC-investering har minskat till 39,4 miljoner dollar under rådande marknadsförhållanden.

Som världens första nation att implementera Bitcoin som lagligt betalningsmedel i september 2021, går El Salvador tillbaka till sina BTC-köpdagar efter en flera månader lång paus i baisseartade marknadsförhållanden.

El Salvadors president Nayib Bukele meddelade den 16 november att den centralamerikanska nationen kommer att börja köpa BTC på daglig basis från och med 17 november. Tillkännagivandet kommer nästan tre månader efter att nationen gjorde sitt sista BTC-köp i juli 2022.

Relaterade artiklar

Bitcoin-priser och Ethereum-förutsägelse: BTC Bulls siktar på ytterligare ett rally när BTC konsoliderar nära $22 750

Den 23 januari konsoliderades de ledande kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum i snäva intervall då investerare verkade vänta på en solid grundläggande anledning för att utlösa ett breakout.

BTC bildar botten som liknar 2018 med en viktig skillnad: Bloomberg-analytiker

Bloomberg-analytikern sa att Bitcoin bildar en botten som liknar hur det såg ut före 2019 års bull run men med en stor skillnad på marknaderna.

Bitcoin kliver ur "Fear" för första gången på nio månader

Bitcoin Fear and Greed Index nådde ett indexpoäng på 52 under helgen, vilket markerar första gången det når neutrala territorium på tre kvartal.

Bitcoin kärnutvecklare hackad, belyser riskerna med självförvaring

En Twitter-användare påpekade att om en topp Bitcoin-utvecklare inte kan hålla sin plånbok säker, så är massadoption en dröm.

Btcswe-medarbetare släpper bok

Btcswe News skrev nyligen om hur ett team bestående av ett antal bitcoinentusiaster översatt .

Twitter lägger till BTC- och ETH-prisindex till sökfunktionen

Twitter sökningar efter "$Bitcoin", "Bitcoin-pris" och "BTC-pris" drar upp ett prisdiagram, med motsvarande sökningar som också fungerar för Ethereum.