Bildkälla: istockphoto

NFT-försäljningen landade 101 miljoner 2022: DappRadar-rapport

NFT DeFi Ethereum Altcoins DApps

En färsk rapport från DappRadar avslöjade att NFT och spelcentrerade decentraliserade applikationer under det senaste året konkurrerade med DeFi DApps på många stora blockkedjor.

Under det senaste året fortsatte NFTs att spela en viktig roll i den växande Web3-industrin. NFTs initierade en övergång från hypebaserade släpp till nyttocentrerade projekt med långsiktigt värde.

En ny DappRadar-rapport om användning av blockchain och decentraliserade applikationer (DApp) 2022 avslöjade att antalet NFT-försäljningar förra året nådde 101 miljoner – en ökning med 67,57 % från föregående år.

Enligt rapporten har Ethereums ekosystem topplaceringen i NFT-ekosystemet, med 21% av marknadsandelen och över 21,2 miljoner transaktioner behandlade. Den följs av Wax (14,5 miljoner), Polygon (13,3 miljoner) och Solana (12,9 miljoner).

Både Solana- och ImmutableX-ekosystemen såg en massiv tillväxt från föregående år när det gäller transaktionsaktivitet, med en ökning på 440 % respektive 315 %.

Samtidigt visar uppgifterna ingen förändring i BNB:s ekosystem, med ungefär 1 miljon transaktioner för både 2021 och 2022.

Relaterade artiklar

Huobi och Kucoin Samarbetar Med Ryska Sanktionerade Banker

De stora kryptobörserna Huobi och Kucoin har misslyckats med att förhindra sanktionerade ryska banker och handlare från att göra transaktioner, enligt en blockchain-kriminalteknisk rapport. Minst dessa två etablerade kryptobörser fortsätter att tillåta ryssar att använda sina bankkort i peer-to-peer-affärer, visar analysen. Det visar också på ett ökat ryskt intresse för tether. Även Binance nämns i rapporten.

Bitcoin-priser och Ethereum-förutsägelse: BTC Bulls siktar på ytterligare ett rally när BTC konsoliderar nära $22 750

Den 23 januari konsoliderades de ledande kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum i snäva intervall då investerare verkade vänta på en solid grundläggande anledning för att utlösa ett breakout.

Antalet utvecklare ökade under kryptovintern: Electric Capital-rapport

Ethereum fortsätter att vara den dominerande blockkedjan för utvecklaraktivitet, men några andra kedjor fortsatte att ta mark.

Twitter lägger till BTC- och ETH-prisindex till sökfunktionen

Twitter sökningar efter "$Bitcoin", "Bitcoin-pris" och "BTC-pris" drar upp ett prisdiagram, med motsvarande sökningar som också fungerar för Ethereum.

Hur man undviker att bli fast i krypto-"ice-phishing"-bedrägeri: CertiK

"Ice-phishing" är en typ av bedrägeri som bara existerar i Web3 och är ett "avsevärt hot" mot kryptogemenskapen, säger företaget.

Hur kommer ChatGPT att påverka Web3? Branschen svarar

Från smart kontraktsrevision till att förbättra användarinteraktioner, chefer påpekar hur ChatGPT potentiellt kan påverka Web3.