Bildkälla: Unsplash / Kanchanara

Nigeria kommer att skicka ett lagförslag som erkänner Bitcoin och kryptovalutor

Bitcoin Kryptovaluta Altcoins

Den planerade lagen kommer eftersom Nigerias eNaira bara har lyckats få en adoptionsgrad på 0,5 % 12 månader efter lanseringen i oktober 2021.

Det rapporteras att den nigerianska regeringen planerar att anta en lag som kommer att tillåta användning av kryptovalutor som Bitcoin för att hålla sig uppdaterad med globala praxis.
 Detta meddelades av representanthusets kommitté för kapitalmarknader, Babangida Ibrahim, i en intervju med Punch Newspapers. Om den föreslagna lagen om ändring av Investments and Securities Act från 2007 antas, kommer den lokala värdepappers- och börskommissionen att få möjlighet att erkänna kryptovalutor och andra digitala tillgångar som kapital för investering. Ibrahim betonade vikten av att Nigeria håller sig uppdaterad med trender och utvecklingar på kapitalmarknaden.

Relaterade artiklar

Bitcoin-priser och Ethereum-förutsägelse: BTC Bulls siktar på ytterligare ett rally när BTC konsoliderar nära $22 750

Den 23 januari konsoliderades de ledande kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum i snäva intervall då investerare verkade vänta på en solid grundläggande anledning för att utlösa ett breakout.

BTC bildar botten som liknar 2018 med en viktig skillnad: Bloomberg-analytiker

Bloomberg-analytikern sa att Bitcoin bildar en botten som liknar hur det såg ut före 2019 års bull run men med en stor skillnad på marknaderna.

Bitcoin kliver ur "Fear" för första gången på nio månader

Bitcoin Fear and Greed Index nådde ett indexpoäng på 52 under helgen, vilket markerar första gången det når neutrala territorium på tre kvartal.

Bitcoin kärnutvecklare hackad, belyser riskerna med självförvaring

En Twitter-användare påpekade att om en topp Bitcoin-utvecklare inte kan hålla sin plånbok säker, så är massadoption en dröm.

Btcswe-medarbetare släpper bok

Btcswe News skrev nyligen om hur ett team bestående av ett antal bitcoinentusiaster översatt .

Twitter lägger till BTC- och ETH-prisindex till sökfunktionen

Twitter sökningar efter "$Bitcoin", "Bitcoin-pris" och "BTC-pris" drar upp ett prisdiagram, med motsvarande sökningar som också fungerar för Ethereum.