Ny Lag För Rysslands Digitala Rubel Inlämnade Till Duman

Kryptovaluta

En grupp ryska lagstiftare, ledda av ordföranden för finansmarknadskommittén Anatoly Aksakov, har lämnat in förslag till lagstiftning om den digitala rubeln, centralbankens digitala valuta (CBDC) som präglas av Rysslands monetära myndighet. Dokumentet föreslår lagändringar som är avsedda att skapa förutsättningar för dess införande.

Relaterade artiklar

Tanzania "försiktig" med CBDC-adoption efter inledande forskning

Bank of Tanzania väntar på slutsatsen av sin undersökning om CBDC innan de fattar ett slutgiltigt beslut om antagande.

Bank of England öppnar ansökningar om "proof of concept" CBDC-plånbok

Banken kräver att plånboken utför grundläggande funktioner som transaktionsvärde och begär betalningar och sätter sin budget på nästan $255 000.

Bank of Russia vill förbjuda miners från att sälja krypto till ryssar

Den ryska centralbanken stödjer idén om att legalisera krypto-mining-verksamheten, men bara om miners säljer sina mynt till icke-invånare i Ryssland.

Centralbanken planerar att göra CBDC till "enda lagliga digitala betalningsmedlet" i Indonesien, säger regeringen

"Samarbete och synergi på nationell och internationell nivå är avgörande för utvecklingen av Digital Rupiah", säger Perry Warjiyo.

Ryssland har för avsikt att lansera en "nationell kryptobörs"

Lokala lagstiftare arbetar med ändringar av den befintliga lagstiftningen "Om digitala finansiella tillgångar" i samråd med marknadens intressenter.

NY Fed lanserar 12 veckors CBDC-pilotprogram med storbanker

Bankjättar inklusive BNY Mellon, Citi, U.S. Bank och Wells Fargo kommer att ge ut tokens och avveckla transaktioner genom simulerade centralbanksreserver som en del av pilotprojektet.