Överföring av Alameda Research FTT-token från september underblåser vilda spekulationer

Kryptovaluta

Enligt data i kedjan ökade utbudet av FTT-token med 124,3 % den 8 september när 173 miljoner FTT-tokens skapades av ett 2019 ICO-kontrakt, och Alameda var mottagaren.

Ryktena om den möjliga likviditetskrisen för världens tredje största kryptobörs visade sig vara sanna. Bara en dag efter att ha försäkrat att fonder är bra och att de har tillgångarna för att backa upp kundens medel, meddelade FTX:s vd Sam Bankman-Fried (SBF) på tisdagen att Binance har visat avsikt att förvärva den globala kryptoplattformen för att hjälpa till med likviditetskrisen.

Likviditetskrisen kom som en överraskning för många, med tanke på att FTX räddade många företag under kryptokraschen orsakad av LUNAs fall och 3AC:s insolvens.

Även när kryptogemenskapen bearbetar händelserna under de senaste 24 timmarna, har fokus nu flyttats mot andra SBF-ägda enheter, särskilt Alameda Research, ett ledande trading företag. Alameda och FTX slog samman sina riskkapitalverksamheter i augusti 2022. Spekulationsbruk är utbredda om att Alameda enligt uppgift själv stod inför en kris under kryptokraschen under andra kvartalet och FTX räddade det, vilket så småningom kom att bita tillbaka.

Relaterade artiklar

FTX Nya VD: Det Kan Vara Möjligt Att Undvika Konkurs

FTX Börsens nya VD John J. Ray III säger nu i en intervju att bolaget kanske går att rädda från konkurs. Man ansökta ju om konkursskydd i november… så det var hela tiden målet.

Kryptolångivaren Genesis ansöker om konkurs

Kryptolångivaren Genesis Global har blivit det senaste företaget att kasta in handduken efter kollapsen av FTX, och ansökte om Kapitel 11-konkursskydd i New York.

FTX rapporterar 594 miljoner dollar i hackad krypto, Sam Bankman-Fried säger att FTX US är solvent

FTX tidigare vd Sam Bankman-Fried säger att vissa påståenden från företaget är "extremt missvisande".

Alameda-plånboken under likvidatorns kontroll ådrog sig $11,5 miljoner i förluster: Arkham

Enligt kryptoanalysföretaget Arkham kunde minst 4 miljoner dollar av dessa förluster förebyggas.

Sam Bankman-Frieds Alameda Research-problem föregår FTX

SBF hade hävdat att FTX och Alamedas verksamhet var oberoende, men den senaste rättegången har avslöjat att båda företagen arbetade i gissningar från dag ett.