Bildkälla: Unsplash / Kevin Ku

Raydium tillkännager detaljer om hack, föreslår kompensation till offren

Kryptovaluta DeFi

Angriparen använde sig av en exploatering som gjorde att hela likviditetspooler kunde tas ut som "avgifter".

Teamet bakom den decentraliserade börsen (DEX) Raydium har meddelat detaljer om hur hacket den 16 december inträffade och erbjudit ett förslag för att kompensera offren.

Enligt ett officiellt foruminlägg från teamet kunde hackaren komma över 2 miljoner dollar i krypto genom att utnyttja en sårbarhet i DEX:s smarta kontrakt som gjorde att hela likviditetspooler kunde tas ut av administratörer, trots att befintliga skydd skulle förhindra sådant beteende.

Teamet kommer att använda sina egna olåsta tokens för att kompensera offer som förlorat Raydium-tokens, även känd som RAY. Utvecklaren har dock inte stablecoin och andra icke-RAY-tokens för att kompensera offer, så den ber om en röst från RAY-innehavare för att använda den decentraliserade autonoma organisationens (DAO) statskassan för att köpa de saknade tokens för att återbetala dem som drabbats av hacket.

Relaterade artiklar

FTX rapporterar 594 miljoner dollar i hackad krypto, Sam Bankman-Fried säger att FTX US är solvent

FTX tidigare vd Sam Bankman-Fried säger att vissa påståenden från företaget är "extremt missvisande".

Twitters kryptoprisindexfunktion utökas till 30 tokens och fler är på väg

Twitter utökade i tystnad sin nya kryptoprissökningsfunktion med ytterligare 30 kryptovalutor som lades till tjänsten.

Bitcoin kliver ur "Fear" för första gången på nio månader

Bitcoin Fear and Greed Index nådde ett indexpoäng på 52 under helgen, vilket markerar första gången det når neutrala territorium på tre kvartal.

Bitcoin kärnutvecklare hackad, belyser riskerna med självförvaring

En Twitter-användare påpekade att om en topp Bitcoin-utvecklare inte kan hålla sin plånbok säker, så är massadoption en dröm.

Twitter lägger till BTC- och ETH-prisindex till sökfunktionen

Twitter sökningar efter "$Bitcoin", "Bitcoin-pris" och "BTC-pris" drar upp ett prisdiagram, med motsvarande sökningar som också fungerar för Ethereum.

Denna AI-chatbot är antingen en exploatörs dröm eller deras mardröm

Kryptocommunityn har stött på en AI-driven chatbot som kan användas för att granska smarta kontrakt och avslöja sårbarheter.