Bildkälla: https://forkast.news

Ryssland har för avsikt att lansera en "nationell kryptobörs"

Bitcoin Kryptovaluta

Lokala lagstiftare arbetar med ändringar av den befintliga lagstiftningen "Om digitala finansiella tillgångar" i samråd med marknadens intressenter.

Ryska lagstiftare arbetar på ändringar för att lansera en nationell kryptobörs. Denna insats stöds enligt uppgift både av finansministeriet och Rysslands centralbank, som har en lång historia av oenighet om kryptoreglering i landet.

Som lokala medier rapporterade den 23 november har medlemmar av det ryska parlamentets nedre kammare, Duman, varit i diskussioner om ändringar av landets befintliga kryptovalutalagstiftning "Om digitala finansiella tillgångar" med marknadsaktörer. Ändringarna, som skulle fastställa en rättslig ram för ett nationellt utbyte, kommer först att presenteras för centralbanken.

Sergey Altuhov, en medlem av Dumas kommitté för ekonomisk politik, betonade den skattemässiga känsligheten i sådana åtgärder:

Relaterade artiklar

Huobi och Kucoin Samarbetar Med Ryska Sanktionerade Banker

De stora kryptobörserna Huobi och Kucoin har misslyckats med att förhindra sanktionerade ryska banker och handlare från att göra transaktioner, enligt en blockchain-kriminalteknisk rapport. Minst dessa två etablerade kryptobörser fortsätter att tillåta ryssar att använda sina bankkort i peer-to-peer-affärer, visar analysen. Det visar också på ett ökat ryskt intresse för tether. Även Binance nämns i rapporten.

Tanzania "försiktig" med CBDC-adoption efter inledande forskning

Bank of Tanzania väntar på slutsatsen av sin undersökning om CBDC innan de fattar ett slutgiltigt beslut om antagande.

Ny Lag För Rysslands Digitala Rubel Inlämnade Till Duman

En grupp ryska lagstiftare, ledda av ordföranden för finansmarknadskommittén Anatoly Aksakov, har lämnat in förslag till lagstiftning om den digitala rubeln, centralbankens digitala valuta (CBDC) som präglas av Rysslands monetära myndighet. Dokumentet föreslår lagändringar som är avsedda att skapa förutsättningar för dess införande.

Mexikansk Drogkartell Tvättade Pengar På Binance

Binance skall ha använts av en mexikansk baserad internationellt verksam drogkartell för att tvätta miljontals amerikanska dollar – men man hjälpte myndigheterna att identifiera de misstänkta.

New York Sätter Nya Regler För Bankers Arbete Med Krypto

Tillsynsmyndigheter i New York släppte igår kryptoregler för banker efter kollapsen av kryptobörsen FTX. New York State Department of Financial Services (NYDFS) sa på torsdagen att banker i staten måste lämna in en affärsplan minst 90 dagar till organet innan de blir involverade i kryptovalutor.

Frankrike Kan Komma Att Införa Licenskrav På Kryptobörser

Frankrike kan komma att tvinga kryptobörser att skaffa en fullständig licens för att verka i landet efter att en lagstiftare föreslog att landets lagar skulle anpassas till inkommande EU-regler.