Bildkälla: Forbes

Sam Bankman-Frieds Alameda Research-problem föregår FTX

Kryptovaluta

SBF hade hävdat att FTX och Alamedas verksamhet var oberoende, men den senaste rättegången har avslöjat att båda företagen arbetade i gissningar från dag ett.

Nya rapporter om Sam Bankman-Fried och hans kollapsade börser avslöjade att Alameda Research, det nu konkursade kryptohandelsföretaget, nästan kollapsade 2018, redan innan FTX var med i bilden.

En rapport publicerad i The Wall Street Journal som citerar tidigare anställda avslöjade att Alameda ådrog sig stora förluster från sin handelsalgoritm. Algoritmen utformades för att göra ett stort antal automatiserade och snabba affärer. Men företaget förlorade pengar genom att gissa på fel sätt om prisrörelser.

Relaterade artiklar

FTX Nya VD: Det Kan Vara Möjligt Att Undvika Konkurs

FTX Börsens nya VD John J. Ray III säger nu i en intervju att bolaget kanske går att rädda från konkurs. Man ansökta ju om konkursskydd i november… så det var hela tiden målet.

Kryptolångivaren Genesis ansöker om konkurs

Kryptolångivaren Genesis Global har blivit det senaste företaget att kasta in handduken efter kollapsen av FTX, och ansökte om Kapitel 11-konkursskydd i New York.

FTX rapporterar 594 miljoner dollar i hackad krypto, Sam Bankman-Fried säger att FTX US är solvent

FTX tidigare vd Sam Bankman-Fried säger att vissa påståenden från företaget är "extremt missvisande".

Alameda-plånboken under likvidatorns kontroll ådrog sig $11,5 miljoner i förluster: Arkham

Enligt kryptoanalysföretaget Arkham kunde minst 4 miljoner dollar av dessa förluster förebyggas.

Var "mycket försiktig" med crypto proof-of-reserve revisioner: SEC-tjänsteman

SEC:s tillförordnade revisionschef Paul Munter sa att investerare inte borde ha för mycket förtroende för ett företag som visar upp en proof-of-reserve revision.