Bildkälla: BBC

SBF skickades hem efter att hans föräldrar satt sitt hus som säkerhet för att täcka hans astronomiska borgen

Finans Kryptovaluta

Den före detta miljardären, som sedan dess har hävdat att han inte är värd mer än 100 000 dollar, är ute ur fängelse med en borgen på 250 miljoner dollar.

Den 21 december rapporterade Reuters att Sam Bankman-Fried, den tidigare vd:n för FTX – som nu åtalas för brott som kan få honom i fängelse för resten av hans liv – kan beviljas borgen i USA inför rättegången .

Åklagaren Nicholas Roos har enligt uppgift föreslagit att borgen ska beviljas Bankman-Fried, ofta kallad "SBF", på villkoren för en borgen på 250 miljoner dollar, frihetsberövande i hemmet, platsövervakning och överlämnande av hans pass.

Den 22 december rapporterade The New York Times att SBF:s borgen godkändes och att han kommer att bo med sina föräldrar i Palo Alto, Kalifornien. Hans föräldrar säkrade hans borgen med eget kapital i deras hus.

Relaterade artiklar

FTX Nya VD: Det Kan Vara Möjligt Att Undvika Konkurs

FTX Börsens nya VD John J. Ray III säger nu i en intervju att bolaget kanske går att rädda från konkurs. Man ansökta ju om konkursskydd i november… så det var hela tiden målet.

Kryptolångivaren Genesis ansöker om konkurs

Kryptolångivaren Genesis Global har blivit det senaste företaget att kasta in handduken efter kollapsen av FTX, och ansökte om Kapitel 11-konkursskydd i New York.

FTX rapporterar 594 miljoner dollar i hackad krypto, Sam Bankman-Fried säger att FTX US är solvent

FTX tidigare vd Sam Bankman-Fried säger att vissa påståenden från företaget är "extremt missvisande".

Sam Bankman-Frieds Alameda Research-problem föregår FTX

SBF hade hävdat att FTX och Alamedas verksamhet var oberoende, men den senaste rättegången har avslöjat att båda företagen arbetade i gissningar från dag ett.

Var "mycket försiktig" med crypto proof-of-reserve revisioner: SEC-tjänsteman

SEC:s tillförordnade revisionschef Paul Munter sa att investerare inte borde ha för mycket förtroende för ett företag som visar upp en proof-of-reserve revision.