Bildkälla: Unsplash / GuerrillaBuzz Blockchain PR Agency

Solana är online igen efter senaste nätverksavbrottet

Kryptovaluta Altcoins

Solana har drabbats av en rad avbrott under det senaste året.

Solana är tillbaka online efter ett avbrott på fredagskvällen orsakat av en felkonfigurerad nod som stoppade blockkedjan från att bearbeta transaktioner.


En validator verkade köra en duplicerad validatorinstans, vilket betyder att istället för att validatorn producerade ett enda block, producerade varje instans en vardera.

"Inte ett problem i sig och något nätverket borde hantera", sa mjukvaru- och blockkedjeföretaget Stakewiz, som driver en valideringsnod på Solana, i en Twitter-tråd.

Detta fick blockkedjan att splittras eftersom validerare inte kunde komma överens om vilken som var korrekt. Denna fork orsakade en obskyr kodsökväg som gjorde att validerare inte kunde byta tillbaka till huvudforken. Stakewiz föreslog att Solana-nätverkets misslyckande med att rätta till situationen kan bero på en misslyckad nod-failover-konfiguration.

Relaterade artiklar

Bitcoin-priser och Ethereum-förutsägelse: BTC Bulls siktar på ytterligare ett rally när BTC konsoliderar nära $22 750

Den 23 januari konsoliderades de ledande kryptovalutorna som Bitcoin och Ethereum i snäva intervall då investerare verkade vänta på en solid grundläggande anledning för att utlösa ett breakout.

Cardano återhämtar sig från ett avbrott på 50 % av blockproducerande noder

En anomali fick tydligen ungefär hälften av Cardanos noder att kopplas bort och starta om under helgen, med grundorsaken fortfarande under utredning.

NFT-försäljningen landade 101 miljoner 2022: DappRadar-rapport

En färsk rapport från DappRadar avslöjade att NFT och spelcentrerade decentraliserade applikationer under det senaste året konkurrerade med DeFi DApps på många stora blockkedjor.

FTX rapporterar 594 miljoner dollar i hackad krypto, Sam Bankman-Fried säger att FTX US är solvent

FTX tidigare vd Sam Bankman-Fried säger att vissa påståenden från företaget är "extremt missvisande".

Magic Eden följer OpenSea med NFT royalty tillämpningsverktyg

Open-source Open Creator Protocol för NFT-marknadsplatsen kommer att tvinga fram royalties för NFT-skapare för nya samlingar som väljer att använda verktyget.

FTX:s tidigare vd Sam Bankman-Fried förnekar "olämplig användning" av kundmedel

Enligt den tidigare vd:n, vid tidpunkten för ansökan om konkurs "FTX US var solvent."