Bildkälla: https://coinculture.com

Storbritannien driver kryptoinsatser framåt genom reformer av finansiella tjänster

Bitcoin Finans Kryptovaluta

Reformerna inkluderar reglering av stablecoins som betalningsmedel och att skapa en sandlåda där företag och tillsynsmyndigheter kan testa ny finansiell teknologi.

Storbritanniens finansminister Jeremy Hunt lade fram ett antal reformer som syftar till att "driva tillväxt och konkurrenskraft" för landets finansiella tjänstesektor inklusive ansträngningar som stödjer kryptorymden.

I ett tillkännagivande betonade den brittiska regeringen att den kommer att skapa ett smartare regelverk för landet som den beskriver som "agilt, billigare och mer lyhört för framväxande trender."

Ämnen som nämns i tillkännagivandet inkluderar konsultation om förslag om inrättande av en digital centralbanksvaluta (CBDC), förlängning av en kryptoskatteavdrag för investeringsförvaltare, införande av stablecoins i regleringsområdet och skapande av en sandlåda som låter företag och tillsynsmyndigheter testa ny teknik som har potential att förändra finansmarknaderna.

Dessa är alla en del av lagförslaget om finansiella tjänster och marknader (FSM) som tillkännagavs tidigare i oktober. Enligt Hunt kommer förändringarna att visa Storbritanniens status som ett konkurrenskraftigt globalt nav för finansiella tjänster. Han förklarade att: "Reformerna i Edinburgh utnyttjar våra Brexit-friheter för att leverera en smidig och inhemsk reglering som fungerar i britternas och våra företags intresse."

Relaterade artiklar

IMF föredrar att reglera krypto än att förbjuda det direkt

Vid sidan av G20-mötet i Indien sa IMFs verkställande direktör Kristalina Georgieva att byrån skulle föredra att reglera krypto än ett direkt förbud.

DAVOS 2023: Global Panel Av Banker Kräver Mer Regleringar Av Krypto

WEF Global Banking Panel söker mer kryptoreglering. En grupp globala banker med World Economic Forum (WEF) som värd samlades om behovet av global kryptoreglering, inklusive stablecoins och ouppbackade kryptotillgångar.

Kryptolångivaren Genesis ansöker om konkurs

Kryptolångivaren Genesis Global har blivit det senaste företaget att kasta in handduken efter kollapsen av FTX, och ansökte om Kapitel 11-konkursskydd i New York.

Krypto Trading Volymen Kraftigt Ner Under 2022…

Kryptohandelsvolymerna slutade 2022 med 46% lägre volym i december än månaden innan. Hela det skakiga år 2022 såg en dyster utveckling efter en liten uppgång alldeles i början av året. Så kom kriget i Ukraina, global recession och rekordhög inflation och sänkte aktier såväl som kryptovalutakurser.

Kazakstan skärper regleringen för miners, ser ut att utveckla en bredare kryptoindustri

Kazakstan, ett av världens största bitcoin-gruvnav, arbetar med ny lagstiftning för branschen.

Bank of Canada betonar behovet av reglering av stablecoin när lagstiftningen läggs fram

En anteckning från centralbanksforskare säger att reglering är nyckeln till att skörda frukterna av fiat-refererade kryptotillgångar efter att det kanadensiska parlamentet inte har övervägt lagstiftning.