Bildkälla: istockphoto

Tanzania "försiktig" med CBDC-adoption efter inledande forskning

Finans Kryptovaluta Altcoins

Bank of Tanzania väntar på slutsatsen av sin undersökning om CBDC innan de fattar ett slutgiltigt beslut om antagande.

Tanzanias centralbank säger att den fortfarande överväger införandet av en centralbanks digital valuta (CBDC) men kommer att vara en "försiktig och riskbaserad strategi" efter att ha identifierat flera utmaningar som kan påverka implementeringen.

Enligt ett offentligt meddelande från Bank of Tanzania den 14 januari, sedan dess tillkännagivande 2021 om en möjlig utbyggnad av CBDC, bildade det östafrikanska landet ett multidisciplinärt tekniskt team för att utforska riskerna och fördelarna med CBDC.

Banken avslöjade att dess team har undersökt olika typer av CBDC:er, modeller för emission och förvaltning, och om dess CBDC ska vara tokenbaserad eller kontobaserad.

Relaterade artiklar

Ny Lag För Rysslands Digitala Rubel Inlämnade Till Duman

En grupp ryska lagstiftare, ledda av ordföranden för finansmarknadskommittén Anatoly Aksakov, har lämnat in förslag till lagstiftning om den digitala rubeln, centralbankens digitala valuta (CBDC) som präglas av Rysslands monetära myndighet. Dokumentet föreslår lagändringar som är avsedda att skapa förutsättningar för dess införande.

Konsumenter är nyfikna på krypto — En av fem äger digital valuta: Accenture

En årsslutsrapport från Accenture visade att trots att traditionella betalningsmetoder dominerar många marknader är konsumenter nyfikna på krypto.

Bank of Canada betonar behovet av reglering av stablecoin när lagstiftningen läggs fram

En anteckning från centralbanksforskare säger att reglering är nyckeln till att skörda frukterna av fiat-refererade kryptotillgångar efter att det kanadensiska parlamentet inte har övervägt lagstiftning.

Bank of England öppnar ansökningar om "proof of concept" CBDC-plånbok

Banken kräver att plånboken utför grundläggande funktioner som transaktionsvärde och begär betalningar och sätter sin budget på nästan $255 000.

ECB söker brådskande reglering efter att flera kryptobubblor spruckit

Kryptotillgångar är här för att stanna så reglering behövs omgående för att skydda investerare och stabiliteten i det globala finansiella landskapet, sa Europeiska centralbankens styrelseledamot Fabio Panetta på onsdagen.

Bank of Russia vill förbjuda miners från att sälja krypto till ryssar

Den ryska centralbanken stödjer idén om att legalisera krypto-mining-verksamheten, men bara om miners säljer sina mynt till icke-invånare i Ryssland.