Bildkälla: istockphoto

Var "mycket försiktig" med crypto proof-of-reserve revisioner: SEC-tjänsteman

Finans Kryptovaluta

SEC:s tillförordnade revisionschef Paul Munter sa att investerare inte borde ha för mycket förtroende för ett företag som visar upp en proof-of-reserve revision.

En högt uppsatt tjänsteman från United States Securities and Exchange Commission har varnat investerare för att vara "mycket försiktiga" med att förlita sig på ett kryptoföretags "proof-of-reserves".

"Vi varnar investerare att vara mycket försiktiga med några av de påståenden som görs av kryptoföretag", sa SEC:s tillförordnade revisor Paul Munter i en intervju den 22 december med The Wall Street Journal.

Ett antal kryptofirmor har beställt "proof-of-reserves" revisioner sedan kollapsen av kryptobörsen FTX, i syfte att dämpa oro över deras egen börs finansiella sundhet.

Munter sa dock att resultaten av dessa granskningar inte nödvändigtvis är en indikator på att företaget har en bra finansiell ställning.

Relaterade artiklar

FTX Nya VD: Det Kan Vara Möjligt Att Undvika Konkurs

FTX Börsens nya VD John J. Ray III säger nu i en intervju att bolaget kanske går att rädda från konkurs. Man ansökta ju om konkursskydd i november… så det var hela tiden målet.

Kryptolångivaren Genesis ansöker om konkurs

Kryptolångivaren Genesis Global har blivit det senaste företaget att kasta in handduken efter kollapsen av FTX, och ansökte om Kapitel 11-konkursskydd i New York.

FTX rapporterar 594 miljoner dollar i hackad krypto, Sam Bankman-Fried säger att FTX US är solvent

FTX tidigare vd Sam Bankman-Fried säger att vissa påståenden från företaget är "extremt missvisande".

Sam Bankman-Frieds Alameda Research-problem föregår FTX

SBF hade hävdat att FTX och Alamedas verksamhet var oberoende, men den senaste rättegången har avslöjat att båda företagen arbetade i gissningar från dag ett.

SBF skickades hem efter att hans föräldrar satt sitt hus som säkerhet för att täcka hans astronomiska borgen

Den före detta miljardären, som sedan dess har hävdat att han inte är värd mer än 100 000 dollar, är ute ur fängelse med en borgen på 250 miljoner dollar.