Bildkälla: coingape

Var Ripple-cheferna hänsynslösa? Kryptoadvokat belyser ny fakta i rättegången

Finans Kryptovaluta

I december 2020 lämnade SEC in en stämningsansökan mot Ripple och två av dess chefer: VD Bradley Garlinghouse och medgrundare Christian Larsen. SEC hävdar att Ripple-cheferna hänsynslöst ignorerade fakta, som "påstås ha gjort att XRP uppgår till den oregistrerade försäljningen av värdepapper."

Efter detta beslutade de två cheferna att få de individuella stämningarna mot dem avvisade i april 2021. Medan domaren avslog SEC:s begäran om att slå Ripples rättvisa försvar i mars i år, avslog de enskilda svarandenas yrkande om att få stämningsansökan mot dem. nekades också. Enligt marknadsobservatörer, om Ripple förlorar, kan medgrundaren Chris Larsen behöva betala 450 miljoner dollar och VD Brad Garlinghouse 150 miljoner dollar i straffavgifter.

Enligt CryptoLaws grundare John Deaton har Ripple-chefer bättre chanser i den sammanfattande bedömningen än SEC. Han lade fram 11 fakta till stöd för detta argument. Detta inkluderar det faktum att SEC verkställighetsadvokater fick äga och handla XRP fram till mars 2019.

Relaterade artiklar

Sam Bankman-Frieds Alameda Research-problem föregår FTX

SBF hade hävdat att FTX och Alamedas verksamhet var oberoende, men den senaste rättegången har avslöjat att båda företagen arbetade i gissningar från dag ett.

Var "mycket försiktig" med crypto proof-of-reserve revisioner: SEC-tjänsteman

SEC:s tillförordnade revisionschef Paul Munter sa att investerare inte borde ha för mycket förtroende för ett företag som visar upp en proof-of-reserve revision.

BlockFi lämnar in en motion för att returnera frusen krypto till plånboksanvändare

Kryptolångivaren BlockFi har bett en amerikansk konkursdomstol om möjligheten att återlämna krypto som finns i BlockFi-plånböckerna till användarna.

Ordföranden för USA:s senats bankkommitté ser över möjligheten att förbjuda krypto

Trots att han föreslog ett eventuellt förbud, sa den amerikanska senatorn Sherrod Brown att det skulle vara "mycket svårt" att göra det eftersom aktiviteten "skulle gå offshore".

Israelisk domstol beslutar att myndigheter kan beslagta krypto i 150 svartlistade plånböcker

Över 150 kryptoplånböcker svartlistade för påstådda kopplingar till finansiering av terrorgrupper kan nu tömmas på alla medel efter ett beslut av en israelisk domstol.

Är Ripple redo att göra upp med SEC den här veckan? Crypto Twitter väger in

Den tidigare amerikanska kongresskandidaten January Walker sa att en potentiell uppgörelse skulle vara en förlust för "hela världen" och Web3.